22. DENİZLİ BAROSU GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI
Tarih: 17.04.2024| Okunma Sayısı: 362

DENİZLİ BAROSU

22. GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI (2024)

MÜSABAKA TALİMATNAMESİ

1.) Müsabakalar Çamlık mevkiinde bulunan OLEA Halı Sahada yapılacaktır.

2.) Turnuva Denizli Barosu Spor Komisyonu tarafından tespit edilen Turnuva Kurulu tarafından aşağıda belirtilen kurallar içerisinde düzenlenmekte olup iş bu talimatname hükümleri çerçevesinde, eksik olan hususlar ise Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA kuralları çerçevesinde ( Turnuva Düzenleme Komitesince ) düzenlenecektir

3.) Turnuva başlangıç tarihi  30 Nisan 2024 Salı günüdür. Maçların tarihi ve başlama saatleri, gruplar ve gruplardan çıkacak takımlarla ilgili statü, katılan takım sayısına göre kura çekiminden sonra belirlenecektir.

4.) Turnuvaya katılım ücreti, takım başı 5.000,00 TL’dir. Katılım ücreti başvuru anında alınacaktır. Katılım ücretini başvuru anında yatırmayan takımlar Turnuvaya alınmayacaktır. Stajyer olarak görev yapan meslektaşlarımızdan kişi başı düşen ücretin yarısı alınacaktır.

5.) Turnuvaya katılım için son başvuru tarihi  22 Nisan 2024 saat 17.00’dir. Turnuvaya katılmak için başvuruda bulunan takımların takım listeleri 23 Nisan 2024 tarihinde Denizli Barosu internet sitesinde yayınlanacaktır. Yayınlanmış olan listeler dâhilinde oyuncu itirazlarını yapmak isteyenler 25 Nisan 2024 saat 17.00’ye kadar itirazlarını yapması gerekmektedir. Turnuva içerisinde oyuncu ile ilgili yapılacak olan itirazlar süresi geçmiş olduğu için değerlendirilmeyecektir. Kura çekilişi 26 Nisan 2024 Saat 17.00’de Baro Hizmet Binası Konferans Salonunda takım kaptanlarından katılanların huzurunda yapılacaktır.

6.) Takımlar en az 7,  en çok 11 kişiden oluşacaktır. Turnuva başladıktan sonra sakatlık veya zorunlu haller de dâhil olmak üzere takımlarda oyuncu ekleme, çıkarma ya da değiştirme yapılması mümkün değildir. Bu bağlamda takım bildiri tarihindeki liste esas alınacaktır.

7.) Takımlar Denizli Barosuna kayıtlı Avukatlar, Stajyer Avukatlar, Hakim - Savcılar ve Denizli Barosu Personeli ve Denizli Barosunda staj yapan lise öğrencilerinden oluşabilecektir. İlçelerden katılım olması halinde 9. Maddedeki şartlar uygulanacaktır.  

8.) İlçe adliyelerinden müteşekkil olacak takımlarda 7. Maddedeki sınırlamalara bir istisna getirilmiştir. Ancak ilçe adliyelerinden müteşekkil olacak takımlarda kendi ilçe adliyelerinde görev yapma şartı ile avukat katibi ve o ilçede görev yapan adliye personeli (o ilçede görev yapan avukat yanında son 3 ayda kesintisiz olarak sigortalı çalışmak şartı ile) 7. maddedeki şartları taşıyan kişilerden takımlarında en fazla 3 oyuncu bulundurabileceklerdir.    

 9.) Profesyonel veya Amatör liglerde oynayan veya oynamış kişiler talimatnamenin 7. maddesindeki şartları taşımaları halinde turnuvaya katılabilecektir ancak her takım 7. maddedeki şartları taşımak şartı ile Profesyonel veya Amatör lisanslı ve mevcut lisansı 01.06.2021 tarihinden sonra olan en fazla 1 kişi kadrosunda bulundurabilecektir.

Bu sınırlama Amatör ve ya Profesyonel lisansı 01.06.2021 tarihinde önce olan oyuncuları kapsamamaktadır. Bu konu ile ilgili itirazda bulunacak kişiler itiraz ile ilgili delillerini sunmak zorundadır. Turnuva Düzenleme Kurulu re’sen araştırma yapmayacaktır.

Denizli Barosu’na kayıtlı avukat ve stajyer avukatlar bu maddeden muaf olup avukat veya stajyer avukatların Profesyonel veya Amatör lisanslı ve mevcut lisansı 01.06.2021 tarihinden sonra olsa bile yukarıda belirtilen 1 kişilik sınırlamaya dahil değildirler.

 10.) Maçlarda krampon ve kösele vb. halı sahada futbola uygun olmayan ayakkabı ile oynamak yasaktır. Maç öncesi hakem tarafından yapılacak kontrolde halı sahada oynamasına engel durumu olan oyuncu hakem tarafından uyarılır. Oyuncunun uyarıya rağmen maça bu halde çıkmakta ısrar etmesi halinde hakem tarafından maç başlatılmaz ve söz konusu oyuncunun takım kaptanına söz konusu durumun 5 dakika içerisinde düzeltilmesi hakem tarafından iletilmesine rağmen uygunsuzluk giderilmezse ihlali yapan oyuncunun takımı aleyhine maç sonucu 3-0 hükmen mağlup olarak tescil edilir. 

 11.) Turnuvada sarı kart uygulaması sadece maç içinde geçerlidir. Sarı kartlar bir sonraki maça aktarılmayacak olup, sadece o maç içinde geçerli olacaktır. Oyuncuların herhangi biri kırmızı kart görmesi durumunda sonraki maç cezalı duruma düşecektir. Turnuva düzenleme kurulunca gerekli görülmesi halinde ceza artırımına gidilebilecektir. Bir önceki, turnuvadan kalan cezalar bu turnuvada devam edecektir.  

Müsabaka öncesinde, müsabaka sırasında veya müsabaka sonrasında kasıtlı olarak müsabaka kurallarına aykırı davranan, taşkın davranışlarda bulunan, rakibe, hakeme veya seyirciye centilmenliğe aykırı davranışta bulunan oyuncular maç gözlemcisi raporu doğrultusunda Turnuva Düzenleme Kuruluna sevk edilecektir. Turnuva Düzenleme Kurulu yapacağı inceleme sonrasında söz konusu oyuncunun bir veya birden fazla maçta oynamamasına veya turnuvadan ihraç edilmesine karar verebilecektir. Turnuva Düzenleme Kurulunun bu konuda vereceği cezalar kesindir ve itiraza tabi değildir. Hakemin maç esnasında verdiği kararlara karşı Turnuva Düzenleme Kuruluna itiraz edilemeyecektir.

12.) Bir takım 1 kaleci, 6 oyuncu ile oyuna başlar. Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir, oynanacak topun seçimini hakem yapar. Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci, 4 oyuncu ile oyuna başlayabilir, daha azı halinde, maça hiç gelmemesinde veya geç gelmesinde hükmen yenik sayılır. Maçlar 25 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır devre arasında dinlenme 5 dakikadır. Maç saatinden itibaren 5 dakika içerisinde sahaya çıkmayan takım 3-0 hükmen yenik sayılacaktır.

13.) Maç esnasında bir devrede en fazla 3 değişiklik hakkı vardır. İkinci devre sahaya çıkan takım yeni başlamış gibi değerlendirilir ve yine 3 oyuncu değiştirme hakkına sahiptir. Çıkan oyuncu aynı devrede yeniden maça girebilir. Oyun içinde hakeme haber vermek kaydıyla oyuncu kaleye, kaleci oyuna, formalarını değiştirerek geçebilir.

14.) Halı sahaların konumu gereği taç ve ofsayt yoktur. Kalecilere geri pas yasağı kuralı uygulanacaktır.

15.) Takımlar arasında puan eşitliğinde ikili averaja bakılacaktır. İkili averajın eşitliği halinde öncelikle genel averaja bakılır; genel averaj da eşitse gol sayısı fazla olan takıma bakılır; tüm bunlar eşitse seri penaltı atışlarıyla galip belirlenir. İkiden fazla takımın puan eşitliği halinde ise puanı eşit olan takımlar arasında genel averaja bakılacaktır.

16.) Turnuvanın grup usulü veya lig usulü olup olmayacağı katılımcı sayısına göre turnuva düzenleme kurulu tarafından belirlenecektir.

 17.) Çeyrek final, yarı final ve finalde müsabaka normal süresi berabere bittiğinde uzatma yapılmaksızın 5’er penaltı atışlarına geçilir. Penaltı atış sırası hakemin kura atışı ile tespit edilir. Penaltı atma sırası ise takım kaptanının hakeme verdiği yazılı isim sırası ile ve sahada olan oyuncular tarafından yapılır. Eşitlik halinde seri penaltılara geçilir. Seri penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder. Yedekler penaltı kullanamaz.

18.) Dereceye giren takımlara; Şampiyonluk, 2.lik ve 3.lük kupaları, dereceye giren takımın oyuncularına madalyalar, belirlenen yöneticilere final maçı sonunda yapılacak programda protokol misafirleri tarafından dereceye giren takımlara ve oyuncularına takdim edilir.

19.) Turnuva süresince turnuvanın yapıldığı halı sahaya asılacak olan her türlü afiş, pankart ve reklam içeren her türlü yazının asılması için Turnuva Düzenleme Komitesinden izin alınması gerekmektedir.

 20.) Müsabakalarla ilgili Müsabaka Talimatnamesinde düzenlenmeyen her türlü itiraz maç bitimini takip eden 24 saat içerisinde Turnuva Düzenleme Kuruluna yazılı olarak yapılacaktır. Turnuva Düzenleme Kurulu bu konudaki kararını en geç bir gün içerisinde verir. Karar taraflara talep etmeleri halinde yazılı olarak iletilir. Turnuva Düzenleme Kurulu'na yapılacak olan itirazlarda söz konusu maçta takım kadrolarında yer alan kişiler turnuva düzenleme kurulu üyesi olarak toplantıya katılamaz, oy kullanamaz, görüş belirtemez. İtiraz edecek takım adına da itiraz dilekçesi verilemez.

Tüm takımlara başarılar dileriz.                                                     
 
TURNUVA DÜZENLEME KURULU

*Av. Yıldıray DEMİRCİ

*Av. İbrahim OKKAYA

*Av. Engin YILDIZ

*Av. Uğur ÖZKAN

*Av. Abdullah SİNKİL

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mayıs 2024><<
Mayıs 2024
 PSÇPCCP
18293012345
196789101112
2013141516171819
2120212223242526
22272829303112
233456789

03.05.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.