MİDİLLİ TURU

3 Gün 2 Gece Konaklamalı – Taverna Gecesi Dahil
20 Nisan 2024 - 22 Nisan 2024

1. GÜN

Denizli’de saat 24:00’da (19.04.2024’ü 20.04.2024’e bağlayan gece) belirlenen noktadan misafirlerimizi alarak Ayvalık’a hareket ediyoruz. Sabah 07:30’da Ayvalık Liman ‘da biniş kartları alınış, pasaport kontrol ve gemi biniş işlemlerimiz sonrası saat 09:00 ‘da yaklaşık 1,5 saat sürecek Midilli ‘nin güzeller güzeli limanı Mitilini ‘ye doğru yolculuğumuz başlıyor. Gemimizin açık ve kapalı alanlarında seyahat ederken Yunan sularına geçişte güzel manzaralar bizlere eşlik ediyor olacak. Planlanan varış saatimiz yerel saat 09:30’da pasaport kontrolleri sonrası; limanda bizi bekleyen aracımızda buluşuyor ve geçiş ve gümrük yoğunluğuna bağlantılı olarak ilk gün programı düzenlenecektir. Gün boyu serbest zaman. Geceleme Mythical Coast Hotel’de.

2.GÜN
Sabah kahvaltımız sonrası rehberimiz ile Petra kasabasına hareket ediyoruz. Varışımız ile yüksek kayalıklarda göreceğimiz Panagia Glykofilousa Kilisesi’ni (Tatlı Öpücüklü Meryem Ana Kilisesi) ve Türk konağını ziyaret ediyoruz. Daha sonra Molyvos ‘a doğru hareket ediyoruz. 1965 yılından beri Unesco koruması altında olan taş binaları ile Alaçatı ve Şirince ruhunu yansıtan Molivos‘ta M.S. 6'ıncı yüzyılda İmparator Justinyen’in temelini attığına inanılan Molivos Kalesi ve 14. Yüzyılda Osmanlı tarafından tamamlanan kalenin başından aşağı limana doğru dar sokaklar ve küçük dükkanlar arasından limanına doğru keyifli bir keşif yürüyüşü yapıyoruz. Vereceğimiz kahve ve alışveriş molası sonrası öğle yemeğimiz için giden herkesin bir daha gitmek üzere rotasına eklediği Skala Sikamineas ‘a doğru hareket ediyoruz.  Yaklaşık 50 dakika sürecek olan yolculuğumuz sonrası limanın köşesinde ve bir kayanın üzerindeki küçük kilisesi (Stratos Myrivilis'in “Panagia i Gorgona” (“The Mermaid Madonna”) kitabına ilham veren bir yapıdır.) ,  berrak denizi, ve güler yüzlü halkı ile karşı kıyıda Assos‘u da görerek denize sıfır tavernaları , istiridyeli makarnası , kızartma kabağı ve birbirinden leziz sabah sudan yeni çıkmış ve masamıza gelen deniz mahsulleri ile hafif esintili keyifli bir öğle yemeği molası alıyoruz. (

Verdiğimiz mola sonrası adada yeni görecek olduğumuz nokta bizi şirin bir köy olarak karşılayan Mantamados! Ortodokslar tarafından büyük öneme sahip ve bir hac merkezi olan Taksiarhis Manastırını ziyaret ediyoruz. Baş Melek Mikail ‘e de affedilen bu manastır ‘da bugüne kadar kalpten dilenen tüm dileklerin gerçekleşmiş olduğu rivayet edilir, ancak unutmayın gerçekleşen dileğiniz sonrası manastırı teşekkür etmek için tekrar ziyaret etmelisiniz! Manastır’ın hemen yanında yer alan ağaçlar altındaki dükkânda kahvelerimizi yudumlayabiliriz. Eski kaşara benzeyen kızartarak yiyebileceğiniz Ladotiri peyniri için alışveriş yapabilir, cevizli ballı yoğurt ve bizimkine çok benzeyen lokmalarının tadına bakabilirsiniz. Dönüş yolumuzda saat müsaitliğine göre LIDL Super Market molası vereceğiz. Daha sonra otelimize dönüşümüzü gerçekleştiriyoruz.Taverna Gecemiz (Taverna Gecesinde İçki Dahil Değildir.) açık büfe olarak hotelimizde olacak ve sizlere saat bilgisi hotel girişinde tarafımızdan verilecektir. Geceleme Mythical Coast Hotel’de.

3. GÜN
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası belirlenen saatte odalarımızı boşaltıyor ve meşhur Midilli Uzosunun başkenti Plomari ‘ye doğru yola çıkıyoruz. Barbaros Hayrettin Paşa ‘nın doğduğu, Barbayanni ve Plomari Uzoları ile bilinen bu kasabada uzo fabrikalarını ziyaret ediyor ve damak tadımıza en uygun uzo’yu bulmak için tadımlarımızı gerçekleştirirken uzo‘nun yapılışı hakkında da bilgi alıyoruz. Denize doğru inen yamaçta geleneksel mimarisi ile keyifli vakit geçireceğimiz bu güzel kasaba sonrası adanın meşhur olduğu bir diğer nokta Zeytin ve Zeytinyağı için en bilinen Papados Köyü ve Vrana Zeytinyağı Müzesini geziyoruz. Adada 13 Milyondan fazla zeytin ağacı ve yılda 50 bin ton dolayında zeytinyağı çıkarılan bir ada. Gezimiz boyunca geçtiğimiz tüm yollarda zeytinin ada hayatı için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Keyifli yolculuğumuz sonrası Midilli merkeze geliyor ve pasaport kontrol işlemleri sonrası saat 18:00 feribotumuzla Keyifli günümüzün ardından dönüş yolculuğumuz için Liman ‘a geçiyor ve yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğumuz sonrası 20:30 civarı Ayvalık’a ulaşıyoruz ve bizi bekleyen transfer aracımızda buluşarak Denizli’ye hareket ediyoruz. Bu güzel gezimizi tamamlıyor ve yeni rotalarda bir araya gelmek üzere sizler ile vedalaşıyoruz.
Feribot saatlerindeki değişiklik bildirilecektir.

**Çocuk indirimi 2 yetişkin ile aynı odada konaklama yapıldığı takdirde geçerlidir.

OTEL ADI

Acente Yetkili Refakati

Petra- Molivos - Skala Skamnias – Mantamados Turu

Plomari – Uzo Fabrikası – Papados Köyü –Vrana Zeytinyağı Müzesi Turu

Yunan Taverna Gecesi (Alkollü ve alkolsüz tüm içecekler ücretlidir.)

1618 Sayılı Yasa Gereği Düzenlenen Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Müze ve Ören Yeri Girişleri

Öğlen ve Akşam Yemekleri

Yurt Dışı Çıkış Harcı (150 TL)

Schengen Vize Ücreti 175 Eur (Yeşil Pasaport Sahipleri Vizeden Muaftır.)*

Kişisel Harcamalar

Özel Seyahat Sağlık ve Güvence Sigortası 15 Eur 65 Yaş Üstü yolcular için 30 Eur

Şehir Vergisi (Oda Başına Gecelik 10 ile 20 Euro arası)

*Not: Kapı Vizesi ücreti ile ilgili bilgilendirme ayrıca yapılacaktır. Kapı vizesi alındığı takdirde Schengen vize ücreti ayrıca alınmayacaktır.  (Yeşil Pasaport Sahipleri Vizeden Muaftır.)

<<<Mayıs 2024><<
Mayıs 2024