DENİZLİ

AralıkOcakŞubat
Tarih: 14.07.2017 | Okunma Sayısı: 170 | | |

15 Temmuz darbe girişimi sırasında kahramanca mücadele eden şehitlerimizi; hainlerle cansiperhane çarpışarak destansı bir başkaldırıya önderlik eden gazilerimizi gururla anıyoruz.

Unutulmamalıdır ki; FETÖ/PYD Terör Örgütünün tek icraatı darbe teşebbüsü değildir. Devletin içine sızarak işledikleri tüm suçlar ortaya çıkarılmalı; hain yapının kamu olanaklarını kullanarak oluşturdukları tüm mağduriyetler tespit edilmelidir. Bu terör örgütünün tüm parçaları da adil yargı karşısında hesap vermelidir.

Ancak; FETÖ ile mücadele adı altında, hakim anlayışa göre farklı düşünen, aynı siyasi çizgide yer almayan toplum kesimlerinin ıslahı girişimleri, farklı düşünenlere karşı sergilenen tavırlar bu hain örgütün bile beklentisinin üstünde olarak ülkenin birlik ve bütünlüğüne zarar verecektir. Adil yargılanma herkes için gereklidir, herkes için önemlidir.

Hukukun üstünlüğünü, Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerini, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışını ve bunun güvencesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesini; yargı bağımsızlığı ve bağımsız savunmayı esas alan mücadelemizi aynı kararlılıkla devam ettireceğimizi yineleyerek, geçmişi karanlık darbe girişimleri ile dolu Türkiye’nin bir daha asla aynı senaryoyu yaşamamasını diliyoruz.

Tarih şehit ve gazilerimizin adlarını unutmayacak, aziz milletimiz bu fedakarlığı her zaman minnetle, şükranla hatırlayacaktır.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına