TBB 2015-2016 ADLİ YIL AÇILIŞI
Tarih: 5.09.2015| Okunma Sayısı: 2438

2015-2016 Adli Yılı 5 Eylül 2015 Cumartesi günü Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen törenle açıldı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitlerin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Türk Halk Müziği Topluluğu dinletisi ile başlayan tören, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

Baroları ve avukatları küresel boyutta temsil eden en büyük üç örgüt olan; Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA),  Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) başta olmak üzere 22 ülkenin barolar birliği başkanları ve avukat örgütü temsilcilerinin, siyasi parti, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile baro başkanlarının ve avukatların katılarak dayanışma örneği sergilediği törende hukuksuzluğa karşı birlik olma mesajı verildi.

Açılışın ardından Türkiye Barolar Birliği Yönetimi, baro başkanları, avukatlar, sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileri ile vatandaşlar Anıtkabir’i ziyaret etti.

<<<Mayıs 2024><<
Mayıs 2024