Tarih: 1.02.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 2835

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin , Silivri Cezaevi kampüsü salonunda 6 Nisan 2012 günlü duruşmasında, İstanbul Barosu Başkanı Avukat  Ümit Kocasakal ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olan 10 meslektaşımız mahkemeye dilekçe sunmuş ve  sanık avukatların haklarını savunarak görevlerini ifa etmiştir. Bu nedenle haklarında  soruşturma başlatılmış ve neticesinde de dava açılmıştır. İddianamede, Sayın başkan ve yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımızın  "Yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçunu işlediği belirtilmektedir.

İstanbul Barosu yöneticileri hakkında soruşturma açıldığında Denizli Barosu olarak, kendilerini ziyaret edip, savundukları haklı mücadele yanlarında olduğumuzu bildirdik. 25 Baro ile beraber yaptığımız ortak basın açıklamasında konuyla ilgili düşüncelerimizi paylaştık.

Avukatlık Kanunu’nun yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getiren Baro Başkanı ve yönetimine ve savunma mesleğini icra eden meslektaşlarımıza yönelik yürürlükteki yasalarımıza açıkça aykırı bu tür uygulamalar, adalete olan inancı sarsmaktadır. Açılan davalarının tüm aşamalarında Denizli Barosu olarak İstanbul Barosu’nun yanında olduğumuzu yinelemek istiyoruz. 01.02.2013

Saygılarımızla,

Denizli Barosu Başkanı