KULLANILMIŞ ARAÇ SATIŞ ŞARTNAMESİ
SATIŞA SUNULAN ARAÇ
PLAKA | MARKA-RENGİ | MODEL | KM | MODEL YILI | Teminat Bedeli TL | Muhammen Bedel TL | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 20 AV 055 | MERCEDES BENZ (BEYAZ) | OTOBÜS (CA Tek Katlı) | 326.000 | 2009 | 70.000,00-TL (KDV Dahil) | 700.000TL (KDV Dahil) |
1.Başkanlığımız (Denizli Baro Başkanlığı) demirbaşlarında kayıtlı yukarıda markası, modeli ve muhammen bedeli yazılı araç 25 /09/ 2025 Çarşamba günü saat:15:00’deDenizli Baro Başkanlığının Adalet Mh, Fatih Sultan Mehmet Cd. 3/A, 20040 Merkezefendi/Denizli adresindeki toplantı salonunda açık arttırma yapılmak suretiyle satılacaktır.
2.Açık artırmaya teminat bedellerini yatıran gerçek ve tüzel kişiler katılabilecektir. Gerçek kişilerin resimli bir kimlik ve başkası adına veya tüzel kişi vekili olarak satışa katılanların ayrıca noterden vekaletname ibrazı şarttır. Açık artırmada kazanan gerçek ve tüzel kişilerin ruhsatları kendi adlarına çıkartılacaktır. Denizli Barosu Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu üyeleri ile TBB Delegesi üyeler ve adı geçen tüm üyelerin ikinci derece kan ve sıhri hısımları bu açık arttırmalı satışa katılamazlar.
3.Aracı görme yeri ve tarihi; söz konusu aracı 05/09/2025 ile 24/09/2025 tarihleri arasında saat 15.00‐17.00 mesai saatleri içerisinde (Resmi tatiller hariç) Baro Başkanlığı Başkanlığının Adalet Mh, Fatih Sultan Mehmet Cd. 3/A, 20040 Merkezefendi/Denizli adresindeki otoparkında görebilirler. Araca ait yetkili servis tarafından yapılan ekspertiz raporu Baro Kaleminde görülebilir.
4.Muhammen Bedel: Satışı yapılacak aracın KDV dahil muhammen bedeli yukarıda belirtilmiştir. Teminat Bedeli, muhammen bedelin %10’udur. Son teklifin 700.000,00 TL’nin altında kalması halinde satış ertelenecektir.
5.Katılımcılar kayıt esnasında açık artırma satış katılım formu dolduracaklar ve imza edecekler bu şekilde açık artırmaya gireceklerdir. Açık artırma sonunda araç, muhammen bedeli geçmek kaydı ile en yüksek bedeli verene satılır. Muhammen bedeli geçmeyen araç satılmaz. Açık artırmayı yönetenin aracın satıldığına dair beyanı ve araç satış tutanağının alıcılar tarafından imzalanması ile açık artırma satış işlemi tamamlanır. Satıcı aracı satmaktan alıcının teminatını iade etmek kaydıyla vazgeçebilir.
6.Araç Bedelini Yatırma Tarihi; Baro Başkanlığında yapılacak açık arttırmada aracı almayı üstlenecek şahıs veya firma, araç bedelini açık arttırma satış tarihini takip eden 2 (iki) gün içinde Baro Kalemine makbuz karşılığı yatıracaktır.
7‐Tescil Süresi; Satış bedelinin tamamı Denizli Baro Başkanlığına ödenen araç, ödemeyi takiben en geç 1(bir) gün zarfında, her türlü işlemleri ikmal olunarak alıcı adına tescil edilecektir. Tescil işlemleri alıcı tarafından ikmal olunacak ve bu hususta vuku bulacak her türlü masraf kendilerine ait olacaktır.
8‐Aracın devir ve tescili ile ilgili Resmi Daire ve Kurumlarca yasalara uygun olarak talep olunacak her türlü Vergi, Resim ve Harçlar alıcıya aittir. Satış bedeline KDV dahildir.
9‐Aracı Teslim Alma Tarihi; Alımı üstlenen kişi veya firma aracı, bedelini yatırmak ve Noterden kati satış sözleşmesi yapmak suretiyle, Başkanlığımızca muhafaza edilen mahalden 2 (iki) gün içinde teslim almak zorundadır. Satış yapılan araç muhafaza edildiği mahalde Başkanlığımızca görevlendirilecek bir görevli tarafından alıcılarına teslim edilecektir.
10‐ Araç halihazır durumu ile satışa sunulduğundan alıcının aracı bizzat görerek açık artırmalı satışa katıldığı kabul edilir. Bu konuda daha sonradan Baro Başkanlığı aleyhine araçta eksiklik, ayıp, vs. bulunduğuna ilişkin hiçbir itiraz, defi ileri sürülemeyeceği gibi hiçbir şikayet ve talepte de bulunulamaz.
11‐Aracın alımını üstlenen kişi veya firmalar, açık arttırma satış tarihinden itibaren 2(iki)gün zarfında, aracı kendi adlarına veya başkalarının adına tescil ettirmezlerse, Baro Başkanlığı aracı kendilerine teslim etmeyeceği gibi, yasalar çerçevesinde her türlü girişimi yapmakta serbest olup, bu girişimlerde yapacağı masrafları alımı üstlenen kişi veya firmalardan tahsile yetkili olacaktır.
12‐Satışı yapılacak olan araç için teklif olunan bedel, Başkanlığımızca nihai satış için takdir olunan bedeli bulmadığı taktirde, Baro Başkanlığı Devlet İhale Kanununa tabi bulunmadığından, açık arttırma satışı yapıp – yapmamakta veya dilediğine yapmakta serbesttir. Satışın yapılamamasına neden olan bu ve benzeri durumlarda Borçlar Kanunu’nun 178. maddesi Denizli Baro Başkanlığı aleyhine uygulanmayacaktır.
13‐İşbu Şartnameden doğan uyuşmazlıklarda Denizli Mahkemeleri ve İcra Daireleri münhasıran yetkilidir.
14‐İhaleye iştirak eden firma veya şahıslar satışa çıkarılan aracı görmüş; bu şartnameyi ve alım satım protokolünü okuyup kabul etmiş sayılırlar.
Adres: Denizli Baro Başkanlığı
Adalet Mh, Fatih Sultan Mehmet Cd. 3/A, 20040 Merkezefendi/Denizli
Tel: 0 (258) 261 29 48 -242 55 35
14(ondört)maddeden ibaret 15/08/2025 tarihli işbu Kullanılmış Taşıt Şartnamesini okudum; tüm şartlarını aynen kabul ediyorum.
Açık Arttırma Usulüyle Satışa İştirak eden
Şahıs / Firma
Ad – Soyad /Ünvan İmza
Açık Adresi
Telefon
Faks
Banka Hesap No