CMK ÖDEMELERİ İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR
Tarih: 19.10.2020| Okunma Sayısı: 2847

CMK ÖDEMELERİ İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR

1-Soruşturma aşamasında kolluk/savcılık ifade tutanağı veya sulh ceza hâkimliği sorgu tutanağı [Aslı ve bir suret fotokopi şeklinde iki takım olarak teslim edilecektir]

Not      :           Soruşturma ifade tutanaklarının çok sayfalı olması halinde ilk ve son sayfası yeterlidir. İlk ve son sayfada şahsın veya avukatın ismi geçmiyorsa şahsın veya avukatın ismi geçen sayfa da ayrıca eklenmelidir.

2-Kovuşturma aşamasında mahkemeden alınacak olan mühürlü ve imzalı aslı gibidir ibareli duruşma tutanağı [Aslı gibidir suretli ve bir suret fotokopi şeklinde iki takım olarak teslim edilecektir]

Not      :           Duruşma zabıtlarının çok sayfalı olması halinde ilk ve son sayfası yeterlidir. İlk ve son sayfada şahsın veya avukatın ismi geçmiyorsa şahsın veya avukatın ismi geçen sayfa da ayrıca eklenmelidir.

3-BARONET, CMK işlemleri menüsü altında bulunan incelenmemiş evraklarınız bölümünden temin edilecek olan görev yazısı [Bir suret şeklinde tek takım olarak teslim edilecektir]

4-Kovuşturma aşamasında dosya başkaca bir avukatın yetkilendirilmesi ile takip edildi ise yetki belgesi [Bir suret şeklinde tek takım olarak teslim edilecektir]

Not      :           Yetki belgesi ile görev yapan avukatın yetki belgesi sunduğu ibaresi duruşma zaptında yazmalıdır.

5-CMK gereği görevlendirilen gönüllü avukat, başka bir avukatın yanında sigortalı çalışıyor ve bu avukatın serbest meslek makbuzunu kullanıyor ise gönüllü avukatın işe giriş bildirgesi ya da son aya ilişkin maaş bordrosu [Bir suret şeklinde tek takım olarak teslim edilecektir]

6-Zorunlu yol giderlerine ilişkin belge, gider pusulası veya BARONET, CMK işlemleri menüsü altında bulunan incelenmemiş evraklarınız bölümünden temin edilecek olan zorunlu gider belgesi (Z.G.B.) [Aslı şeklinde tek takım olarak teslim edilecektir]

Not      :           Hafta içi ve hafta sonu adliye görevlendirmelerinde yol gideri ödenmemektedir.

Not      :           Şehir merkezinde olan kolluk birimleri için hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin gündüz 08:00’den akşam 19:59’a kadar mutat yol taşıt gideri (minibüs veya otobüs ücreti), akşam 20:00’den sabah 07:59’a kadar 60,00 TL. yol ücreti talep edilebilir.

Not      :           Şehir merkezine uzak olan Akköy Polis Karakolu, Akköy Jandarma Karakol Komutanlığı, Karahayıt Jandarma Karakol Komutanlığı ve Uzunpınar Jandarma Karakol Komutanlığı için hafta içi ve hafta sonu herhangi bir saat gözetmeksizin 100,00 TL. yol ücreti talep edilebilir.

7-Elektronik serbest meslek makbuzu [İki suret şeklinde iki takım olarak teslim edilecektir]

8-İlk defa CMK makbuzu teslim edenler için ücret ödeme üst yazısı [Aslı şeklinde tek takım olarak teslim edilecektir]

Not      :           Denizli Barosu internet sitesinden ve CMK Servisinden temin edilebilecek olan üst yazıda CMK gereği görevlendirilen gönüllü avukatın IBAN numarasının belirtilmesi gerekmektedir.

Not      :           Borç durumunu gösterir belge 15 gün geçerli olduğu için yukarıda belirtilen evraklarla birlikte CMK Servisi’ne teslim edilmeyecek olup ücretin ödenmesi aşamasında CMK Servisi’nce gönüllü avukatın cep telefonuna gönderilecek olan kısa mesajda belirtilen e-mail adresine daha sonra iletilecektir.

10-Seri yargılama usulünde savcılık aşamasındaki ifade tutanağı, mahkeme aşamasındaki mahkemeden alınacak olan mühürlü ve imzalı aslı gibidir ibareli duruşma zaptı veya gerekçeli karar [Aslı/Aslı gibidir ve bir suret fotokopi şeklinde iki takım olarak teslim edilecektir]

Not      :           Seri yargılama dosyalarında öncelikle savcılık görevlendirmesi yapıldığı için gönüllü avukat sonradan işin devamı olan mahkeme aşamasını da takip edeceğinden mahkeme bilgileri öncelikle CMK Servisi’ne bildirmeleri gerekmektedir. CMK Servisi’nce mahkeme bilgileri BARONET sistemine sonradan işlenmekte olup bu nedenle hem savcılık hem de mahkeme aşamasında vermiş olduğu hizmeti nedeniyle gönüllü avukat ayrı ayrı ücrete hak kazanır.

<<<Ağustos 2022><<
Ağustos 2022