DUYURU
Tarih: 26.05.2023| Okunma Sayısı: 164

İyi günler . Şanlıurfa ‘ya bağlı Haliliye   ilçesinde bulunan Özel Şanlıurfa Yediiklim  Mesleki Ve Teknik  Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı ve  Tarih Öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Okulumuz sosyo-ekonomik açıdan dar gelirli ailelerin yaşadığı bir bölgede bulunmaktadır. Ayrıca okulumuz yüzde yüz devlet destekli bir okuldur. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek onların hayal güçlerini geliştirmek ,okumayı seven ve bu sayede kendi değerlerinin farkına varan bilinçli ve azimli bir nesil yetiştirmek, geleceğe umut ve ışık olmak için farkındalık oluşturmak istiyorum. Göndereceğiniz kitaplar   çocuklarımıza hayatı anlama ve anlamlandırma  ,toplum içerisinde saygıdeğer bir yer edinme, çocuklarımızın  bilgi ve kültürünü arttırma, kelime hazinesini zenginleştirme, dili kullanma becerisini güçlendirme, düşünce ve yaşam ufkunu genişletme  gelecekte çocuklarımızın bakış acısını zenginleştirme , zeka seviyesini yükseltme ve daha donanımlı bir fert olmada kolaylık sağlayacaktır. Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin sonu hüsrandır.Bu bilinçle hareket ederek daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye etmek için  çaba sarfediyoruz.Bu çabaya katkı sağlayacağınız  için size ve kurumunuza müteşekkirim.

Kitaplar,çocukların dil ve düşünme becerileri,kişilik ,sosyal,duygusal ve ahlaki gelişimlerini olumlu yönde destekler.Kitaplar sayesinde çocuklar,proplem çözme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı bulurlar.Doğaya ,insanlara ,diğer canlılara ve olaylara karşı duyarlılık geliştirirler.

Henry Ford,"İnsan öğrenmeyi bıraktığı an yaşlanır." derken ne kadar da doğru demiş.Elinde hergün kitap olan bir insan düşünün ;sürekli yeni ufuklar keşfediyor,sürekli öğreniyor. Bir de eline kitap almamış birisini düşünün.Zihni körelmiş, yaşamı ne kadar da kısıtlı değil mi?

Çocuklarımızın  geleceğini kurtarmak istiyorsak onları kitaplarla buluşturmalıyız.  Bu bilinçle hareket ederek gençlerin okumalarını ve kitaplardan  istifade etmelerini sağlamak istiyoruz.Çünkü öğrenciyi kitapla buluşturmak  çöle çeşme götürmek gibidir.Kitapların dünyası, insanın en hayret verici yaratıklarından biridir. Abideler yıkılır, milletler kaybolur, medeniyetler büyür ve ölür fakat bütün bu medeniyetlerin, tekrar tekrar nasıl ortaya çıktıklarını gösteren kitapların dünyası; hala genç, hala yazıldıkları gün kadar taze, yazarlarının yüzlerce sene önce ölmelerine rağmen, hala insanların kalplerinden geçenleri anlatarak hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu bilinçle hareket ederek kitapları sevmenin  ve onları okumanın insanı bütün hayatı boyunca mutlu edeceğini  ayrıca daha aydınlık bir gelecek için kitap okumanın önemli olduğunu çocuklarımıza aşılatmak istiyoruz.

Göndereceğiniz kitaplar hem bizi hem de öğrencilerimizi ziyadesiyle mutlu edecek; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hurafe ve kulaktan dolma bilgilerden uzak, Din,Ahlak,Edep,Vatan ,Millet,Atatürk ,Sanat,Kültür,Edebiyat ,Tarih vb.konularda bilgili, ahlaki yönüyle olgun, kendisine ve çevresine faydalı birer fert olmalarına büyük katkı sağlayacaktır.

Pressey’in  dediği gibi Milletlerin aklı, kitapla büyür ve gelişir. Kimler fazla okuyorsa, az okuyanlara hükmeder.’

Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslar, temeli çürük binalar gibi çabuk yıkılırlar.

Çocuk yurdun temelidir. Bu ülkenin geleceği çocuklarımızdır. Mutlu ve güçlü Türkiye ülküsünü kuşaktan kuşağa, canlı bir meşale olarak devreden çocuklarımızın bu anlamda geleceğe güvenli adımlarla ilerlemesinde şüphesiz çocukları kitaplarla buluşturmanın ,kitaplarla tanıştırmanın ve  onlara kitap okuma sevgisini aşılatmanın önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.

Teşekkürlerimizi sunar, gereğinin yapılmasını rica ederiz.

Hep okuyan okutan toplumlar olabilmemiz ümidiyle…

MUZAFFER UÇAN

MÜDÜR YARDIMCISI