DUYURU

MÜLTECİ HUKUKU VE ULUSLARARASI KORUMA ONLINE EĞİTİMİ

Toplantı Girişine İlişkin Bilgilendirme

 

Önemli Not: Eğitim sonrasında Adli Yardım Ortak Projesinde görev alabilmek için adınız, soyadınız, e-mail adresiniz ve baronuzu doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bilgilerin hatalı girilmesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından kişi kendisi sorumludur.

Eğitim yalnızca Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, İstanbul 2, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Isparta, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova Baroları için düzenlenmiştir.

 

Toplantı girişi için aşağıda verilen linke tıklayınız.
18 Mart eğitimi kayıt linki:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_PtwvtNzBR9ane1x6dlFSzg

Açılan pencerede ilgili bilgileri doldurunuz.

İlgili bilgileri doldurduktan sonra e-mailinize toplantı giriş linki gönderilecektir.

Giriş bilgilerini doldurduğunuzda aşağıdaki sayfa açılacaktır.

 

Toplantı giriş linki ayrıca e-mailinize de iletilmektedir. Toplantı gününden önce kayıt yapmanız halinde e-mailinize gelen linki kullanarak giriş yapınız.


TÜRKİYE’DEKİ ULUSLARARASI KORUMA BAŞVURU VE STATÜ SAHİPLERİ İLE GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ KİŞİLERİN ADALETE ERİŞİMLERİNİN DESTEKLENMESİ PROJESİ
-Adli Yardım İş Birliği-

MÜLTECİ HUKUKU VE ULUSLARARASI KORUMA ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMİ
18 Mart 2023

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Adıyaman, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, İstanbul 2, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Isparta, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova

09:00 - 09:15  Katılımcıların Sisteme Alınmaları
09.15 - 09.30

Açılış Konuşmaları

Av. Sibel Suiçmez
Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı

Daniela Cicchella
UNHCR Türkiye Temsilci Yardımcısı

09:30 - 10:15

Proje Ödeme Kuralları

Murat Yalkın, Türkiye Barolar Birliği Uluslararası İlişkiler ve AB Merkezi Müdürü

10.15 -  10.45

Uluslararası Mülteci Hukukunun Temel İlkeleri ve Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Kapsamında Koruma Çeşitleri

Ece Canbaz, UNHCR Türkiye

10:45 – 10:55 Ara
10:55 – 12:00

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Kapsamında Mülteci Statüsü Belirleme Prosedürleri ve İtiraz Usulleri

Esin Bozovalı, UNHCR Türkiye

12:00 – 12:30

Mülteci Statüsü Belirleme Prosedürlerinde Mülakat ve Karar Aşamaları Menşe Ülke Bilgisinin Kullanımı – İlgili Mahkeme Kararları

Ezgi Özen, UNHCR Türkiye

12:30 – 13:30 Öğle Arası
13:30 – 14:15

Geçici Koruma Yönetmeliği Kapsamında Geçici Koruma Prosedürleri ve İtiraz Usulleri

Elif Bayraktar Ozan, UNHCR Türkiye

14:15 – 15:30

Sınır Dışı, Ülkeyi Terke Davet, İdari Gözetim, İdari Gözetime Alternatif Yükümlülükler ve İtiraz Usulleri – İlgili Mahkeme Kararları

Lemi Keleş, Malatya Hukuk Kliniği Sorumlu Avukatı

Arif Erkut Özkan, UNHCR Türkiye

15:30 - 15:45

Ara
15:45 – 17:00

Anayasa Mahkemesi İçtihadı Işığında İdari Gözetim ve Sınır Dışı & Tedbir Kararları

Arif Erkut Özkan, UNHCR Türkiye

 

Eğitim Uygulama Kuralları

- Bu eğitim Adli Yardım Ortak Projesi kapsamında gerçekleştirilmektedir.

- Bu eğitime yalnızca proje kapsamında görev alacak avukatların başvurması beklenmektedir.

- Eğitime giriş yapacak avukatların isim, soy isim, baro ve e-mail adreslerini eksiksiz doldurmaları gereklidir. Bu bilgiler ile tbbapp sisteminde kullanıcı hesabı açılacak olup, hatalı verilen bilgiler nedeniyle yaşanabilecek hak kayıplarından kişi sorumludur.

- Eğitim sırasında katılımcıların eğitime aktif katılım süreleri tutulacaktır.Eğitime  2/3 oranından fazla katılım gösteren avukatların TBBapp sistemine kaydolması sağlanacaktır.

- TBBapp sisteminde kayıt edilemeyen avukatlara yapılan adli yardım görevlendirmeleri proje kapsamında ödenemez.

- Proje kapsamındaki il barolarının tamamı için eğitimler düzenlenecektir.

- Eğitim gündemde belirtilen barolara mensup meslektaşlarımız için düzenlenmiştir. Proje kapsamında olan diğer il barolarına mensup meslektaşlarımız kendi illeri için düzenlenen eğitime katılabileceklerdir.

- Eğitim kapsamında yer alan linkten kayıt yapılması gereklidir. Kayıt yapılan e-mail adresine eğitim katılım linki gönderilecektir. Eğitime kayıt için aşağıda açıklanan işlemleri tamamlamanız yeterli olup, eğitim başladığında ya da eğitim süresince ayrıca kayıt/imza listesi alınmayacaktır. Sohbet kutusundan (chatbox) kayıt/imza listesi sorulmaması yahut isim-soyisim-sicil numarası gibi bilgilerin paylaşılmaması rica olunur.

- Kullanılan web tabanlı program toplam 5.000 kişiye kadar hizmet sağlamakta olup, bu sayıdan fazla talep olması halinde ilgili barolarımız için daha sonra yeniden eğitim düzenlenecektir.

- Yüksek sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen eğitimler sırasında sohbet kutusunun (chatbox) ve Soru-Cevap (Q&A) bölümünün önemli sorular dışında kullanılması teknik aksaklıklara sebep olmaktadır. Bu sebeple, söz konusu platformların eğitimin içeriğine ilişkin soruların sorulması için kullanılması önemle rica olunur.