CMK RANDEVU SİSTEMİ

CMK RANDEVU SİSTEMİNİN AMAÇLARI ve ÇALIŞMA ESASLARI NELERDİR?

 

CMK listesine kayıtlı gönüllü avukat sayısındaki artış, CMK ödemelerinin yapılabilmesi için gerekli olan evrakların teslim edilme tarihinin ayda bir gün olarak belirlenmesi neticesinde son gün oldukça fazla evrakın teslim edilmesi, CMK Servisi’nde bu evrakların kontrol ve tasnif işlemlerinin uzun zaman alması ve en nihayetinde de Denizli Adliyesi Mutemetlik Birimi’nde oluşan yoğunluk nedeniyle CMK ödemeleri zaman zaman gecikebilmektedir.

 

Gerek iş yoğunluğunu azaltmak gerekse ödemelerin daha erken yapılmasını sağlamak adına günümüz teknolojisinden de yararlanmak suretiyle Denizli Barosu CMK Komisyonu’nun tavsiye niteliğindeki kararı Denizli Barosu Yönetim Kurulu’nun 15.12.2021 tarih 35-1 sayılı kararı ile değerlendirilerek, Denizli Barosu CMK Komisyonu ve CMK Uygulamasına Dair İç Yönergesi’nde değişiklik yapılarak ücretlerin ödenmesi için lazım gelen evrakların teslimi için randevu sistemine geçilmiş olup CMK evraklarının teslimi için BARONET sistemi üzerinden online randevu oluşturulmasına karar verilmiştir.

 

Randevu almak isteyen gönüllü avukatlar, hafta içi her gün 09:00 – 15:50 saatleri arasında 10 dakika ara ile sistemin onay verdiği bir zaman diliminde taleplerine uygun bir biçimde randevu alabilirler.

 

Randevu saatinde CMK Servisine müracaat edilerek ücret ödenmesi için gereken evrakların teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Herhangi bir sebeple randevu saatinde hazır bulunulamaması halinde bir hak kaybı yaşanmayacak olup 15 gün içerisinde gönüllü avukat yeniden randevu talep etme hakkına sahip olacaktır.

 

CMK Servisi’nce teslim alınan evraklar en geç iki gün içerisinde Denizli Adliyesi Mutemetlik Birimi’ne teslim edileceğinden dolayı gönüllü avukat bir takvim ayı içerisinde sadece bir gün evrak teslimi yapacak olup bundan başka randevu alamayacaktır. 

 

BARONET SİSTEMİ ÜZERİNDEN NASIL CMK RANDEVUSU OLUŞTURULUR?

 

1-Denizli Barosu Online İşlemler bölümünden sırasıyla sicil numarası, TC kimlik numarası ve şifre yazıldıktan sonra BARONET sistemine giriş yapılır.

 

 

 

2-Açılan pencerede sol menüde yer alan CMK İşlemleri ana başlığı altında bulunan CMK Randevu bölümü tıklanır.

 

 

 

3-Açılan randevu tarihleri ekranından uygun olan randevu günü seçilir.

 

 

 

4-Seçmiş olduğunuz randevu gününde boş olan randevu saati seçilir.

 

 

 

5-Bu işlemler sırası ile tamamlandıktan sonra BARONET sistemine randevunuz kaydedilmiş olacaktır.