CMK ÖDEMELERİ İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR

CMK ÖDEMELERİ İÇİN HAZIRLANMASI GEREKEN EVRAKLAR

 

 

1-        Soruşturma aşamasında; kolluk ifade tutanağı (mutlak suretle soruşturma dosya numarası yazılı olmalı ve aynı zamanda da dosyada vekil kaydı bulunması gerekmektedir.)savcılık ifade tutanağı ve sulh ceza hâkimliği sorgu tutanağı, [Bir asıl olacak şekilde teslim edilecektir]

 

Not      :Diğer illerle yeknesaklık sağlanması adına kolluk ifade tutanağı ya da serbest meslek makbuzu üzerinde mutlak suretle soruşturma dosya numarası yazılması zorunludur. Aynı zamanda görevlendirilen dosyada UYAP sisteminde vekil/müdafii olarak kaydın bulunması zorunludur. Aksi halde evrakların CMK Servisi tarafından teslim alınmayacağının ve ödeme yapılmayacağının bilinmesi gerekmektedir.  

 

Not      :Soruşturma aşamasının kolluk, savcılık, sulh ceza evrelerinin hangilerinde görev alındı ise bu görevlere ilişkin tüm tutanakların birlikte teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Not      :Soruşturma ifade tutanaklarının çok sayfalı olması halinde ilk ve son sayfası yeterlidir. İlk ve son sayfada şahsın veya avukatın ismi geçmiyorsa şahsın veya avukatın ismi geçen sayfa da ayrıca eklenmelidir.

 

 

2-        Kovuşturma aşamasında; avukat tarafından aslı gibidir yapılan duruşma tutanağı [Bir suret olacak şekilde teslim edilecektir]

 

Not      :Duruşma zabıtlarının çok sayfalı olması halinde ilk ve son sayfası yeterlidir. İlk ve son sayfada şahsın veya avukatın ismi geçmiyorsa şahsın veya avukatın ismi geçen sayfa da ayrıca eklenmelidir.

 

 

3-        Soruşturma ve kovuşturma aşamaları için BARONET, CMK işlemleri menüsü altında bulunan incelenmemiş evraklarınız bölümünden temin edilecek olan görev yazısı [Bir suret olacak şekilde teslim edilecektir]

 

 

4-        Kovuşturma aşamasında dosya başkaca bir avukatın yetkilendirilmesi ile takip edildi ise yetki belgesi [Bir suret olacak şekilde teslim edilecektir]

 

Not      :Yetki belgesi ile görev yapan avukatın yetki belgesi sunduğu ibaresi duruşma zaptında yazmalıdır.

 

 

5-        CMK gereği görevlendirilen gönüllü avukat, başka bir avukatın yanında sigortalı çalışıyor ve bu avukatın serbest meslek makbuzunu kullanıyor ise gönüllü avukatın işe giriş bildirgesi ya da son aya ilişkin maaş bordrosu ve serbest meslek makbuzunu kullandığı işveren avukatın yazılı oluru (muvafakatnamesi) ile gönüllü avukatın kendi adına ücret isteme dilekçesi [Bir asıl olacak şekilde teslim edilecektir]

 

Not      :CMK gereği görevlendirilen gönüllü avukatın kendi nam ve hesabına ödeme yapılacağı için işveren avukatın yazılı oluru (muvafakatnamesi) ile gönüllü avukatın kendi hesap numarasını bildirir dilekçeyi ibraz etmesi gerekmektedir. Belirtilen dilekçelere, Baromuz internet sitesi CMK Menüsünün altındaki Örnek Dilekçeler bölümünden de ulaşılabileceği gibi doğrudan https://www.denizlibarosu.org.tr/Detay.aspx?ID=6832 linkinden de temin edilebilir.

 

 

6-        Zorunlu yol giderlerine ilişkin belge, gider pusulası veya BARONET, CMK işlemleri menüsü altında bulunan incelenmemiş evraklarınız bölümünden temin edilecek olan zorunlu gider belgesi (Z.G.B.) [Bir asıl olacak şekilde teslim edilecektir]

  

Not      :Hafta içi ve hafta sonu adliye görevlendirmelerinde yol gideri ödenmemektedir.

 

Not      :Yol gideri için BARONET sisteminden temin edilecek olan zorunlu gider belgesi CMK Servisince tanzim edilecektir.

 

 

7-        Elektronik serbest meslek makbuzu [Bir suret olacak şekilde teslim edilecektir]

 

 

8-        İlk defa CMK makbuzu teslim edenler için ücret ödeme üst yazısı [Bir asıl olacak şekilde teslim edilecektir]

 

Not      :Denizli Barosu internet sitesinden ve CMK Servisinden temin edilebilecek olan üst yazıda CMK gereği görevlendirilen gönüllü avukatın (işveren ve işçi avukatın) IBAN numarasının belirtilmesi gerekmektedir.

 

 

9-        Arşiv çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi için yukarıda koyu harflerle yazılı belgeler bir suret olacak şekilde bir adet plastik mavi telli dosya içerisine konularak teslim edilecektir.

 

 

10-      Denizli Adliyesi Mutemetlik Birimince muhasebeleştirilmesinden sonra şayet CMK Servisi’ne teslim edilen belgeler toplamı brüt 5.000,00 TL ve üzerinde olması halinde ilgili vergi dairesinden alınacak olan borç durumunu gösterir belge Denizli Adliyesi Mutemetlik Birimine fiziken teslim edilebileceği gibi aynı zamanda mail adreslerine de elektronik olarak gönderilebilir.

 

Not      :Borç durumunu gösterir belge 15 gün geçerli olduğu için yukarıda belirtilen evraklarla birlikte CMK Servisi’ne teslim edilmeyecek olup ücretin ödenmesi aşamasında CMK Servisi’nce gönüllü avukatın cep telefonuna gönderilecek olan kısa mesajda belirtilen e-mail adresine daha sonra iletilecektir.

 

Not      :Borç durumunu gösterir belge 15 gün geçerli olduğu için Baro tarafından gönderilecek olan mesajda istenen süre zarfında ibraz edilememesi halinde, bir sonraki ayın muhasebeleştirme işlemleri Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılamadığından ödemelerde aksaklık yaşanılacağı hususunun önemle bilinmesi gerekmektedir.

 

Not      :Borç durumunu gösterir belge için ayrıntılı bilgiye doğrudan https://www.denizlibarosu.org.tr/Detay.aspx?ID=RDt7xKmh93TSeyhqmqcXig==  linkinden de ulaşabilirsiniz.

 

11-      Seri yargılama usulünde savcılık aşamasındaki ifade tutanağı, mahkeme aşamasındaki avukat tarafından aslı gibidir yapılan duruşma zaptı veya gerekçeli karar yukarıda izah edildiği şekilde bir suret olacak şekilde bir adet plastik mavi telli dosya içerisine konularak teslim edilecektir.

 

Not      :Seri yargılama dosyalarında öncelikle savcılık görevlendirmesi yapıldığı için gönüllü avukat sonradan işin devamı olan mahkeme aşamasını da takip edeceğinden mahkeme bilgileri öncelikle CMK Servisi’ne bildirmeleri gerekmektedir. CMK Servisi’nce mahkeme bilgileri BARONET sistemine sonradan işlenmekte olup bu nedenle hem savcılık hem de mahkeme aşamasında vermiş olduğu hizmeti nedeniyle gönüllü avukat ayrı ayrı ücrete hak kazanır.