TOPLANTI

Değerli Çocuk Dostları,
Değişen ve küreselleşen dünyada her geçen gün daha fazla çocuk, savaşlar, göçler, yoksulluk, açlık, istismarlar ve şiddet nedeniyle mağdur edilmekte, yetişkinler dünyasında çocuklarımıza yaşama şansı tanınmamaktadır.
2015 UNICEF verilerine göre 5,5 milyon çocuğun savaş mağduru olduğu, 10 bin çocuğun savaşta öldüğü, iç savaşlarda ailesini kaybeden 8 bin çocuğun kimsesiz kalarak ülkesini tek başına terk ettiği ve Türkiye'ye de ise 450 bin Suriyeli çocuğun sığındığı bilgisi hepimizi derinden yaralamaktadır. Çalıştırılan, erken evlendirilen, cezalandırılan, çeşitli nedenlerle hakları ihlal edilen milyonlarca çocuk...

Ülkemizde de korunmaya ihtiyacı olan çocuk sayısının son 10 yılda yüzde 500 arttığı ve 101,561’e ulaştığı şu günlerde milyonlarca çocuk savaşın, yoksulluğun, istismarların neden olduğu kapanmaz yaralar taşıyor.

Çocuklarımıza verdiğimiz her hasarla geleceğimizi yok etmeye devam ediyoruz. Artık çocuk dostu yetişkinler olarak kaybedecek zamanımız kalmadı.
Yok, ettiğimiz çocukluğa dair sorumluluklarımız ve görevlerimiz bizi bekliyor. Çocuk dostu her yetişkin, bir çocuğun yanında yer almalı, yaşadığı mağduriyetin Zaralarını en aza indirmek ve çocuklarımızı korumak amacıyla çocuklarımızı korumaya yönelik bilgi ve becerilerimiz tüm dünyada acilen geliştirilmelidir.
Tanımadığı, bilmediği, güvenmediği bu koca dünyada kendini yapayalnız hisseden tüm çocukların, güvenle ve sevgiyle korunduğu bir ailenin yanında ve güvenli ebeveynlerle çocukluk sürecini tamamlaması elbette bizlerin elinde
Ülkemizin, dilimizin dinimizin ne olduğunun hiç önemi yok…
Bugün 20 Kasım Dünya çocuk hakları gününde, çocuklarımızın hukuksal anlamda ne kadar korunduğunu konuşacağız. Alanda var olan sorunlara değinerek daha neleri yapabileceğimizi planlayacağız.
Bizler dünyanın çocuklarını korumak ve aydınlık bir gelecek inşa etmek için yola çıktık bile…
Avukat Müjdat İLHAN          Ayfer DOĞAN
Denizli Barosu Başkanı       Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı