30 AĞUSTOS ZAFER VE ORDU BAYRAMININ 91. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BASIN AÇIKLAMASI

Dünya savaşı ertesinden bu yana; bölgemizdeki istikrarsızlığın, ülkemiz için en yüksek risk taşıdığı dönemlerden birini yaşıyoruz.

            Gerçektende bütün bölge;  ülkelerin önce rejimlerinin, sonra sınırlarının değiştirilmesi yönünde seyreden bir kaosa sürüklenmiş bulunuyoruz.Yerel Despotlar, gidiyor sanılırken yerlerine yani Diktatörler, Tiranlar  ortaya çıkıyor. Dini istismar eden yobazlar bölgedeki her türlü yıkımın ve vahşetin başlıca aracı durumunda

            Bu bir emperyalist proje olarak gerçekleşmektedir. 

            Tarihin bu anında Bölgenin bir ulusunun, bir ülkesinin en ciddi ihtiyacı; Yalnızca ateş kudreti ile değil... Özgür iradesiyle, karar alabilme ve uygulama yetenekleriyle.... Yüksek moral, motivasyon ve disipliniyle ve bütün bunları sağlayacak ve uygulayacak üstün nitelikte subay, astsubay ve diğer personeliyle... Ordusudur.

            “Önce Vatan” diyen iradeye sahip ordu. Yani “Ulusal Ordu” 

            Türk Ordusu; Tarihin ilk anti-emperyalist milli kurtuluş savaşının muzaffer ordusudur. Balkalarda, Kafkaslarda, Ortadoğu çöllerinde, Kuzey Akdeniz sahralarında yaşadığı acılar Türk ordusunun dersler çıkarmasına neden olmuştur. Yıkılan Ulusal gururunu Çanakkalede yeniden toparlamış, ayağa kaldırmış “İstiklal savaşında” 26-30 Ağustos Zaferiyle noktalanan süreçte Milletimin bağrından yeniden doğmuştur. 

             Tümüyle Ulusal olan bu varlığımıza, ordumuza adeta bir deli gömleği gibi NATO giydirilmiştir. Bünyesi NATO yu defalarca kusmuş olmasına rağmen.. Binlerce ve binlerce subay darbelerle ordudan tasfiye edilmiş olmasına rağmen... Amerikancı-Gerici, Karşı-Devrimin bütün çabalarına karşın Ulusa ve Başkomutana bağlılık sürgit devam etmiştir.           

            30 Ağustosu yaratan ordu , Önce Ankarada sonra Kocatepede görev yapan karargahtan kumanda edilen ordudur. Brüksel'e ve NATO nun Güney Kanadında Yunan asıllı Komutanın karargahına bağlı bir ordu değildir.           

            “Milli Savunma- Milli Ordu” için öncelikle ve ivedilikle Türkiye NATO dan çıkmalıdır. Topraklarımız NATO toprağı, Ordumuz NATO ordusu; olamaz!.. Olmamalıdır!... 

            Büyük Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kazanılan Zafer Bayramımız kutlu olsun. 29.08.2013

 

Aydın Barosu Başkanı

Av.Sümer Germen

 

Balıkesir Barosu Başkanı

Av.Yaşar MEYVACI

 

Bilecik Barosu Başkanı

Av. Halime AYNUR

 

Bursa Barosu Başkanı

Av.Ekrem DEMİRÖZ 

 

Çanakkale Barosu Başkanı

Av.Bülent ŞARLAN 

 

Denizli Barosu Başkanı

Av.Müjdat İLHAN

 

Kütahya Barosu Başkanı

Av. M. Sabit ÖZDOĞLAR

 

Muğla Barosu Başkanı

Av.Mustafa İlker GÜRKAN

 

Uşak Barosu Başkanı

Av. Baki KANTAR