BASIN AÇIKLAMASI

Çanakkale Zaferi ,yüzyılın en büyük özgürlük mücadelesi, dünya tarihinin akışını değiştirmiş büyük bir cesaret nişanı, yurdun özgürlük meşalesinin ilk yakıldığı siper, tarihi şan ve şereflerle dolu ulusumuzun, vatan topraklarını korumak için fedakarlık ve binyıllarca unutulmayacak kahramanlık destanının yazıldığı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul’a ulaşmayı planlayan işgalci devletlere karşı kazanılmış ilk ve en önemli zaferdir...

 

Çanakkale destanı, kadını, erkeği, yaşlısının millet olarak tüm varını ortaya koyup, bağımsızlık ve egemenlik uğruna, canını vermekten çekinmeden kahramanlık destanı yazdığı eşi benzeri görülmemiş, mucievi  mücadelemizin bir sonucudur. Umudun bittiği, gücün tükendiği bir anda ulusumuz, Çanakkale Geçilmez” diyerek şehitlerimizin kanlarıyla vatan topraklarına bir duvar örmüştür. 

 

Çanakkale Zaferimizin 105. yılında  başta bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türk ordusunun kahraman askerlerinin, vatanımız uğruna yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin hatırası önünde minnet ve şükranla eğiliyor, rahmetle  sevgi ve saygıyla anıyoruz.

 

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına

Baro Başkanı

Avukat Müjdat İLHAN