BASIN AÇIKLAMASI
BASIN AÇIKLAMASI

Bitmek tükenmek bilmeyen kadın cinayetleri ülkemizin yine gündeminde… Dün Kırıkkale'de hunharca eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut, bugün şehrimizde boşanma aşamasındayken kocası tarafından bıçaklanan Hafize …Hemen her gün duymak istemediğimiz haberler, görmek istemediğimiz görüntüler, tanık olmak istemediğimiz olaylar, Ayşe, Emine, Hafize isimler...

İsteklerine razı göstermeyip boyun eğmeyen, katlanmayı reddeden, barışmak istemeyen kadınlarımız (eski) eşleri tarafından canice katlediliyorlar. Ah vah dememiz, kınama mesajlarımız, dövünmelerimiz kadınlarımıza yapılan bu canice olayların önüne maalesef geçemiyor.

Kadına yönelik şiddetin boyutu artık kadının yaşam hakkının yok edilmesine varmıştır. Anayasamızın 90. Maddesi uyarınca kanun hükmünde olan 2014 yılında yürürlüğe giren  İstanbul Sözleşmesi gereğince, Devlet kadın cinayetlerini önlemek ve bu cinayetlere son vermek üzere her türlü tedbiri almak ve her tür düzenlemeyi yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirmesi için derhal, kalıcı çözüm gerektiren önlemler alınmalı, olan yasal düzenlemeler tekrar tekrar gözden geçirilmeli, olumsuzlukları düzeltilmelidir.

Denizli Barosu olarak, şehrimizdeki ve ülkemizdeki bu vahşet olaylara sessiz ve seyirci kalmayacağız, kadınlarımızın ve çocuklarımızın geleceklerini güvence altına almak için elimizden geleni yapacağız, faillerin cezalandırılması konusunda davalarının takipçisi olacağız ve kadınlarımız için her zaman bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

 Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu 
Adına
Baro Başkanı
Avukat Müjdat İLHAN