Tarih: 8.06.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 4765

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlar;

Hepiniz hoş geldiniz. Bizzat işiniz gereği içinde görev aldığınız 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri Baro Başkanlığımız tarafından da yakından takip edilmektedir.Öncelikle Genel Seçimlerde alınacak sonuçların tüm yurttaşlarımıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Denizli Barosu yönetimimi ve tüm meslektaşlarımız çok iyi bilmektedirki, İlimiz nüfusuna oranla adli iş yükü fazla olan bir ildir.Zaman zaman Denizli Adliyesinin iş yükünü istatistiki veriler şeklinde sizlerle de paylaşmaktayız.

Bu veriler de İlimizin Ege Bölgesinde İzmir’den sonra en büyük ekonomiye nüfusa,nüfusa oranla adli vakaya ve dava sayısına sahip olan İl olduğunu göstermektedir.

2011 Genel Seçimlerine katılan tüm siyasi partiler ilimize özel ve ülke genelini ilgilendiren projelerinden ve vaatlerinden bahsetmekte siyasi anlayışlarına göre seçim kampanyalarını yürütmeye devam etmektedir.

Yine sizlerin de yakından takip ettiği gibi ülkemizde Yüksek Yargının iş yükünü azaltmak için 5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun’un 25. maddesi uyarınca İstanbul,Bursa,İzmir,Ankara,Konya,Samsun,Adana,Erzurum ve Diyarbakır’da olmak üzere 9 ilde Bölge Adliye mahkemeleri kurulmuştur.Bu iller dışında yeni illerde de Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulacağı bilinmekte olup Ege Bölgesinde kurulması planlanan ikinci Bölge adliye Mahkemesinin de İlimizde kurulması için Baromuz tarafından gerekli girişimler yapılmaktadır.

Pamukkale Üniversitesinde Hukuk Fakültesi kurulması konusunda girişimlerin olduğunu bilmekteyiz,Denizli’nin İdari Yargıda da Bölge İdare Mahkemesi kurulmuş olan bir merkez olduğunu da zaten hepiniz bilmektesiniz.Coğrafi konumumuz ve adli iş yükümüz de İzmir den sonra Bölge Adliye Mahkemesi kurulmasına en uygun il olduğumuzu göstermektedir.

Bölge Adliye Mahkemelerin duruşmalı yargılama yapacağı ve ilimiz dışında Ege Bölgesinde başka bir ilde ikinci Bölge Adliye Mahkemesinin kurulması durumunda, başta adli dava ve işlemleri olan hemşerilerimiz olmak üzere meslektaşlarımızın başka ile gideceği için bu işten büyük sıkıntı duyacağı kesindir. Şehrimize büyük bir ekonomik maliyeti olacağı da düşünüldüğünde Ege bölgesinde kurulacak ikinci Bölge Adliye Mahkemesinin Mutlaka Denizli de kurulması gerekmektedir.

Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde Denizli Barosu olarak bizler ilimizde seçimlere katılan tüm siyasi partilerimizden ve milletvekili adaylarımızdan Denizli ye Bölge Adliye Mahkemesi Kurulması konusunda söz vermelerini istiyoruz. Çünkü bu güne kadar hiçbir adayımızdan ve siyasi partimizden bu konuyla ilgili bir açıklama duyamadık.

İlimizle ilgili hazırlamış olduğumuz başta merkez ve ilçe Adliyelerimize ait verilerin olduğu dosyamızı da 13 Haziranda seçilen tüm vekillerimize takdim edeceğiz.Bizlerin takipçisi olduğu gibi seçilen vekillerimizin de Denizli için hemşerilerimiz için Bölge Adliye Mahkemesinin Denizlide kurulması adına çalışmalar yapmasını ve süreci yakından takip etmesini istiyoruz.

Saygılarımla.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu