DUYURU
Tarih: 25.08.2017| Okunma Sayısı: 413

OHAL KHK'sı İle İdari Yargının Görev Alanına Giren Konularda İlamsız Takip Yapılamayacak

Olağanüstü Hal Kapsamında çıkartılan ve 25.08.2017 gün 30165 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 8. maddesi ile, İcra ve İflas Kanunu'nun 42. maddesine, "İdari yargının görev alanına giren konularda ilamsız takip yoluna başvurulamaz." fıkrası eklenmiş; 9. maddesi ile de, "İdari yargının görev alanına giren konularda, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce başlatılmış ilamsız icra takipleri hakkında, talep üzerine icra müdürünce 42'nci maddenin üçüncü fıkrası uyarınca dosya üzerinden düşme kararı verilir ve karar alacaklıya resen tebliğ edilir. Alacaklı, düşme kararının tebliğinden itibaren yedi gün içinde şikayet yoluna başvurabilir. Düşme kararının kesinleşmesinden itibaren 30 gün içinde idari yargı mercisinde dava açılabilir. Düşme talebinin reddine veya düşme kararı hakkındaki şikayetin kabulüne ilişkin karar kesinleşmeden takibe devam edilemez.

Birinci fıkra kapsamındaki ilamsız icra takipleri hakkında açılmış itirazın iptali veya itirazın kaldırılması davalarında talep üzerine, karar verilmesine yer olmadığına karar verilir. Tarafların yaptığı takip ve yargılama giderleri ile vekalet ücreti üzerlerinde bırakılır. Bu kararın kesinleşmesi üzerine takip dosyası icra müdürlüğüne iade edilir ve takip hakkında birinci fıkra uyarınca işlem yapılır."şeklinde geçici 13. madde eklenmiştir.

<<<Haziran 2018><<
Haziran 2018