DENİZLİ

AralıkOcakŞubat
Tarih: 12.04.2017 | Okunma Sayısı: 206 | | |
Seçimlerin özgür, adil ve demokratik biçimde gerçekleştirilmesi düşüncesiyle; Denizli Barosu bünyesinde 16 Nisan 2017 T.C. Anayasa Değişikliği referandumu için “SEÇİM HUKUKU VE GÜVENLİĞİ MERKEZİ” oluşturulmuştur.

Avukatlık Kanunu’nun 76. Maddesi ile hukukun üstünlüğünü savunmak ve korumak, bu yönde demokratik çalışmalarda bulunmak, Baroların görevi olarak kanunla tanınmış bir ödevdir.

Denizli Barosu, kanundan kaynaklanan bu yetkimiz çerçevesinde , ilimizde de seçimlerin huzur içinde şaibesiz ve güvenilir biçimde gerçekleşmesi, seçmenlerimizin sandıkta oylarının kullanmaları sırasında yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların giderilmesi bakımından anında müdahale edebilmek amacıyla “SEÇİM HUKUKU VE GÜVENLİĞİ MERKEZİ” ile yurttaşlarımızın yanında olmaya karar vermiştir.

Baromuz yönetim kurulu üyelerimizin tamamı bu kurul üyesi olarak görevlendirilmiştir. Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir iletişim hattı tesis edilmiştir. Bu iletişim hattımızdan, başta sandık kurulları ve görevlileri olmak üzere tüm vatandaşlarımız karşılaştığı sorunun çözümü için bağlantı kurabilecektir. 16 Nisan 2017 günü yapılacak referandum oylamasını da kapsayan süre boyunca 24 saat açık olacak bu iletişim hattında seçmenlerimizin soruları da yanıtlanacaktır. 0 505 923 77 76 numaralı telefon hattından tüm yurttaşlarımız Denizli Barosu'na ulaşabilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyulur.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu
Adına