GELENEKSEL GEZİ
Tarih: 5.05.2017| Okunma Sayısı: 2479

 
 

ÇANAKKALE TURU

2 GECE 3 GÜN

ÇANAKKALE-ASSOS-BOZCADA-KAZDAĞLARI-AYVALIK


Birçok milletin ortak kaderinin yazıldığı topraklar…

Türk milleti için bir şehirden çok bir miras olan Çanakkale, kendiyle aynı adı taşıyan boğazı, her yıl yerli yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği şehitliği, filmlere, kitaplara konu olmuş Truva’sı ve eşsiz doğasıyla Türkiye’nin en güzel ve en maneviyatı yüksek şehirlerinden biridir.

1 GÜN :Denizli-Çanakkale-Kilitbahir Köyü-Namazgah Tabyası-Seyit Onbaşı Anıtı-Mecidiye Tabyası- Şahindere Hastane Şehitliği-Yahya Çavış Anıtı-Ertuğrul Koyu –Morto Koyu-Şehitler Abidesi- Anzak Koyu –Mehmetçiğe Saygı Anıtı –Kanlı Sırt-57. Alay Şehitliği –Conk Bayırı-Bigalı Köyü -Çanakkale

Gezimizin ilk günü 00:00 da Denizli Barosu’nun Önünden hareket ile gezimize başlıyoruz.

Geceye konforlu otobüs yolculuğumuz ve Granikos Turizm ikramları eşliğinde devam ediyoruz. Salihli, Manisa, üzerinden Çanakkale’ye doğru yola çıkıyoruz. 7 saatlik yolculuğumuz ardından şehitler diyarı Çanakkale’ye varıyoruz.

Sabah saatlerinde Çanakkale’de oluyoruz ve muhteşem boğaz manzarası eşliğinde kahvaltımızı alıyoruz. Kahvaltı molamız ardından Çanakkale turumuza başlıyoruz. İlk durak noktamız Çanakkale’nin geçilmezliğinin sembolü olan şehitlik bölgesi bir diğer adı ile Gelibolu Tarihi Yarımadası.

İnsanlar, tarih boyunca birbirleri ile savaştılar. Kimi aşk, kimi vatan için. MÖ 3000 yılından bu yana Bu topraklarda; İktidar, Şan, Aşk, Onur ve en önemlisi VATAN SAVUNMASI için savaşanların şanlı tarihini bağrına basmanın gururunu yaşıyor ÇANAKKALE.

Çanakkaleferibot iskelesinden bineceğimiz feribot ile Eceabat’a geçiyoruz.Gelibolu TrihiYarımdası'na varıyor ve 1914 yılında başlayan toplam 253,000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale Savaşının izlerini görme fırsatı bulacağız.

Çanakkale savaşları kronolojik sırasına göre yapacağımız gezimizde göreceğimiz yerler arasında Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Mecidiye Tabyası , Soğanlı dere Hastane Şehitliği ,Şahindere Şehitliği ve Gerçek Mezarlıklar ,Yahya Çavuş Anıtı ve Ertuğrul Koyu ,Morto Koyu, Şehitler Abidesi.

Şehitler Abidesinde vereceğimiz serbest zaman ardından öğle yemeği molası için, Alçıtepe köyü içinde bulunan restoranımıza geçiyoruz ve öğle yemeğimizi alıyoruz.

Öğle yemeği molamız ardından turumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz.Göreceğimiz yerler arasında AnzakKoyu ,Mehmetçiğe Saygı Anıtı ,Kanlı Sırt ,57. Alay Şehitliği ,Conk Bayırı, Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer ,Bigalı Köyü ve Atatürk’ün Evi .

Bigalı köyünde vereceğimiz serbest zamanın ardından Eceabat’a geri dönüyoruz ve Feribot iskelesinden bizleri Çanakkale merkeze götürecek olan feribotumuza biniyoruz.20 dakikalık yolculuğumuz ardından Çanakkale merkeze geliyoruz ve konaklayacağımız otelimize geçiyoruz.

Akşam yemeğimiz ve gecelememiz otelimizde.

Akşam yemeğinden sonra Çanakkale gece turu gerçekleştiriyoruz. Kordonda yürüyüş yapıyoruz ,Troy filminde kullanılan Truva atını görüyoruz ve serbest zaman veriyoruz.

Serbest zamanın ardından otelimize geri dönüyoruz ve gecelememiz otelimizde.

Kahvaltı:Balıkçı 286 vb. Tur ücretine dahil.

Öğle Yemeği:Alçıtepe Köyü ÇiftikResteurant vb. Tur Ücretine Dahil.

Konaklama:Parion hotel 5*

Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil otelde açık büfe ya da set menü olarak sunulmaktadır.

Mola Tesisleri:Ekbir Dinlenme Tesisleri

2. GÜN : Çanakkale–Bozcaada –Bozcada Kalesi-Rum Mahallesi –Türk Mahallesi –Ayazma Plajı-Assos (Behramkale) - Athena Tapınağı - Şehir Surları-Antik Liman

Otelde alacağımız kahvaltı ardından Çanakkale’nin incisi olan Bozcaada’ya doğru yola koyuluyoruz. Bozcaada’ya ulaşabilmek için feribota bineceğimiz Geyikli feribot iskelesine varıyoruz ve yarım saat sürecek feribot yolculuğu ardından Bozcaada ya ulaşıyoruz.

Zakkumlar, begonviller ve hanımelleri ile süslü sokaklarıyla Bozcaada…

Türkiye’nin 3. büyük adası olan Bozcaada; tertemiz denizi, havası, suyu ve güler yüzlü insanlarıyla ağırlıyor misafirlerini…

Yapacağımız ada turumuzda göreceğimiz yerler arasında Bozcaada Kalesi, Türk ve Rum sokakları, Şarap imalathaneleri, Ayazma Plajı, Bozcaada yöresel ürün pazarı bulunmaktadır.

Öğle yemeği ve alış veriş için serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz Bozcada mutfağının tadına bakabilirler , dileyen misafirlerimiz de adaya özgü yöresel ürünler ve hediyelik eşya alış verişi yapabilirler.

Serbest zamanın ardından feribot ile Geyikli iskelesine hareket ediyoruz.

Günün bir diğer gezi noktası olan Assos’a doğru hareket ediyoruz. 1 saat süren yolculuğumuz ardından ilk durağımız Behramkale Köyü.Köye özgü taş evler arasından geçip Felsefenin doğduğu ilk yer olarak bilinen eski adı Behramkale olarak bilinen Assos ta Athena tapınağına çıkıyoruz.

Athena tapınağı arkaik çağda inşa edilmiş olan, Anadolu’nun en eski dor tapınaklarından biridir. Yapımı M.Ö 530 olarak bilinmektedir.

Denize yönelik muhteşem manzarasının yanında, mimari anlamda da hem yunan hem ion hem de Anadolu özellikleri yansıtması bakımından Ege’nin iki yakasının kültürel bir sentezini oluşturur.

Diğer göreceğimiz yerler arasında Sur duvarları, Su sarnıcı ,Hüdavendigar Camii , Amfi Tiyatro ve Antik liman bulunmaktadır.

Antik limanda vereceğimiz serbest zaman ardından otelimize geçiyoruz.

Gecelememiz ve akşam yemeğimiz otelimizde.

Kahvaltı: Tur ücretine dahil otelde açık büfe olarak servis ediliyor.

Öğle Yemeği: Bozcada, Rehber tarafından yönlendirme yapılıyor, serbest olarak alınıyor.

Konaklama: Assos Dove hotel 4* vb.

Akşam Yemeği: Tur ücretine dahil otelde açık büfe ya da set menü olarak sunulmaktadır.

3. GÜN : Otel–Tahta Kuşlar Müzesi-Zeus Altarı-Adatepe Zeytin Yağı Müzesi-Yeşilyurt Köyü-Hasan Boğuldu-Sütüven Şelalesi –Cunda Adası-Şeytan Sofrası-Denizli

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı ardından oksijen cenneti Kaz dağları turumuza başlıyoruz.

İlk durak noktamız Tahtakuşlar Köyünde bulunan etnografya müzesi ,İlk durağımız Güre deki Türkiye’nin ilk özel etnoğrafya müzesi ve Türkiye’nin ilk kez bir köyde kurulan sanat galerisi özelliğini de taşımakta olan Tahta Kuşlar Müzesi.

Müze ziyaretimiz ardından Adatepe köyüne hareket ediyor ve muhteşem manzarası eşliğinde Zeus altarını ziyaret ediyoruz. Zeus altarı ziyareti ardından köy merkezine gidiyoruz.

Kazdağları köylerinin içinde en dikkat çekenlerinden biridir. Köyün tarihinin antik çağlara kadar dayandığı söylenir. 1989 yılında sit alanı ilan edilerek taş evler koruma altına alınmıştır. Bu taş evler civardaki küçük taş ocaklarından çıkarılan taşlarla yapılmıştır.

Bir sonraki durağımız Adatepe Zeytin Yağı Müzesi. Türkiye de türünün ilk örneği olan ‘Fabrika-Müze’ 2001 yılından itibaren yerli yabancı turistlere ziyarete açılmıştır. Eski zeytinyağı presleri,zeytintoplama,taşıma ve saklama aletleri ve çeşitli folklorik objeler görülebilir.

Aynı zamanda geleneksel usulde zeytinyağı sabun yapım tekniği de açıklamalı olarak sergilenmektedir.

Müze ziyaretimiz ardından Yeşilyurt Köyüne hareket ediyoruz. Eski adı Büyük Çepni dir. Anadolu ya yerleşen boylardan biri olan Çepni Boyu’nun kardeş olan iki beyi tarafından kurulmuştur.

Mitolojide de köy hakkında ilginç bilgiler yer almaktadır. Zeus un doğduğu yer, Afrodit tin ilk aşık olduğu yer olarak da geçer.

Dünyanın oksijen oranının en yüksek olduğu ikinci yerdir.

Yeşilyurt Köyü ziyaretimiz ardından doğası ve mitolojik hikayeleri ile ünlü Hasan boğuldu ve Sütüven şelalelerini gezmeye gidiyoruz.

Gezimiz ardından vereceğimiz serbest zamanın ardından Ayvalık’a doğru yola koyuluyoruz. Ayvalık’ta ilk durak noktamız Cunda adası. Rum evlerinin arasından geçerek Taksiryarhis Kilisesini panaromik olarak fotoğraflayıp, aşıklar tepesine ulaşıyoruz. Vereceğimiz serbest zamanın ardından bir diğer durak noktamız olan Şeytan sofrasına hareket ediyoruz.

Şeytan sofrasına varışımız ardından rehberimizden bilgi alıyoruz ve muhteşem gün batımını izliyoruz.

Ardından Denizli’ye doğru yola çıkıyoruz ve gece saatlerinde Denizli’ye varmış oluyoruz.

Kahvaltı: Tur ücretine dahil otelde açık büfe olarak servis ediliyor.

Öğle Yemeği: Rehber tarafından yönlendirme yapılıyor, serbest olarak alınıyor.

Konaklama: Bu Gece Otel Konaklaması Yoktur.

Akşam Yemeği: Rehber tarafından yönlendirme yapılıyor, serbest olarak alınıyor.

KİŞİ BAŞI : 549,00 TL ( iki kişilik odada kişi başı fiyattır.)

TEK KİŞİLİK ODA: 649,00 TL

0-3 yaş ücretsiz, 4-12 yaş 379,00 TL ,12 yaş ve üzeri tam ücret !

Fiyata Dahil Olan Hizmetler: 

-2012 Model ve Üzeri Lüks Araçlarla Ulaşım 

-Profesyonel Rehberlik Hizmeti 

-Araç içi Yiyecek ve İçecek Hizmeti

-Seyahat Sağlık Sigortası

-2 Gece5* ve 4* Otelde Yarım Pansiyon Konaklama

-1 .Gün Sabah Kahvaltısı

-1. Gün Öğle Yemeği

- Milli Park Girişleri

-Feribot Geçişleri

 
 Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
 
-Tüm Kişisel Harcamalar 
- Giriş Ücretleri 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.