DUYURU
Tarih: 21.03.2017| Okunma Sayısı: 2464

DENİZLİ BAROSU

16. GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI

2017

MÜSABAKA TALİMATNAMESİ

1.) Müsabakalar Çamlık girişi OLEA halı sahada yapılacaktır.

2.) Turnuva Denizli Barosu Spor Komisyonu tarafından tespit edilen Turnuva Kurulu tarafından aşağıda belirtilen kurallar içerisinde düzenlenmekte olup iş bu talimatname hükümleri çerçevesinde, eksik olan hususlar ise Türkiye Futbol Federasyonu ve FİFA kuralları çerçevesinde ( Turnuva Düzenleme Komitesince ) düzenlenecektir.

3.) Turnuva başlangıç tarihi 3 Nisan 2017 günüdür. Maçların tarihi ve başlama saatleri, gruplar ve gruplardan çıkacak takımlarla ilgili statü, katılan takım sayısına göre kura çekiminden sonra belirlenecektir.

4.) Turnuvaya katılım ücreti, takım başı 600,00 TL dir. Katılım ücreti başvuru anında alınacaktır. Katılım ücretini başvuru anında yatırmayan takımlar Turnuvaya alınmayacaktır.

5.) Turnuvaya katılım için son başvuru tarihi 31 Mart 2017 saat 15.00’dır. Kura çekilişi 31 Mart 2017 Saat 17.00’de Baro Hizmet Binası Konferans Salonunda takım kaptanlarından katılanların huzurunda yapılacaktır.

6.) Takımlar en az 7, en çok 10 kişiden oluşacaktır. Turnuva başladıktan sonra sakatlık veya zorunlu haller nedeni ile takım kadrolarında toplam üç oyuncuyu değiştirmek için Turnuva Düzenleme Komitesine başvuruda bulunabilirler. Turnuva Düzenleme Komitesine yazılı olarak iletilmesi gereken bu değişiklik taleplerini kurul mümkün olan en kısa sürede değerlendirerek ilgili takımın ilk maçı öncesine kadar konu hakkında karar verecektir.

7.) Takımlar Denizli Barosuna kayıtlı Avukatlar, Stajyer Avukatlar, Avukat eşleri ile Hakim ve Savcılar, Hakim ve Savcı adayları, Denizli Barosu Personeli, Adliye çalışanları (Polis, Jandarma kolluk kuvvetleri adliyede çalışıyor olsa dahi turnuvaya katılamayacaktır) ile turnuva başlangıcından önce en az 3 aylık baro kartı sahibi Avukat katiplerinden oluşabilecektir.

Her takımın takım kaptanları tarafından verilecek listelerde Avukat Katiplerinin 3 ay sigortalı çalıştığının belgelendirilmesi zorunludur.

Takım kadrosunda Adliye çalışanları ve Avukat katiplerinden en fazla 5 kişi olabilir.

8.) İlçe adliyelerinden müteşekkil olacak takımlarda 7.maddenin son fıkrasındaki sınırlama uygulanmayacaktır. Ancak ilçe adliyelerinden müteşekkil olacak takımlarda Denizli merkezde görev yapan ve 7.maddedeki şartları taşıyan kişilerden takımlarında en fazla 3 oyuncu bulundurabileceklerdir.

9.) Profesyonel veya Amatör liglerde aktif olarak oynayan kişiler talimatnamenin 7. Maddesindeki şartları taşımaları halinde turnuvaya katılabilecektir. Her takım 7. Maddedeki şartları taşımak şartı ile Profesyonel lisanslı en fazla bir kişi kadrosunda bulundurabilecektir.

10.) Maçlarda krampon ve kösele vb. halı sahada futbola uygun olmayan ayakkabı ile oynamak yasaktır. Maç öncesi hakem tarafından yapılacak kontrolde halı sahada oynamasına engel durumu olan oyuncu hakem tarafından uyarılır. Oyuncunun uyarıya rağmen maça bu halde çıkmakta ısrar etmesi halinde hakem tarafından maç başlatılmaz ve söz konusu oyuncunun takım kaptanına söz konusu durumun 5 dakika içerisinde düzeltilmesi hakem tarafından iletilmesine rağmen uygunsuzluk giderilmezse ihlali yapan oyuncunun takımı aleyhine maç sonucu 3-0 hükmen mağlup olarak tescil edilir.

11.) Turnuvada sarı kart uygulaması sadece maç içinde geçerlidir. Sarı kartlar bir sonraki maça aktarılmayacak olup, sadece o maç içinde geçerli olacaktır. Oyuncuların herhangi biri kırmızı kart görmesi durumunda sonraki maç cezalı duruma düşecektir.

Müsabaka öncesinde, müsabaka sırasında veya müsabaka sonrasında kasıtlı olarak müsabaka kurallarına aykırı davranan, taşkın davranışlarda bulunan, rakibe, hakeme veya seyirciye centilmenliğe aykırı davranışta bulunan oyuncular maç gözlemcisi raporu doğrultusunda Tahkim Kuruluna sevk edilecektir. Tahkim Kurulu yapacağı inceleme sonrasında söz konusu oyuncunun bir veya birden fazla maçta oynamamasına veya turnuvadan ihraç edilmesine karar verebilecektir. Tahkim Kurulunun bu konuda vereceği cezalar kesindir ve itiraza tabi değildir.

Hakemin maç esnasında verdiği kararlara karşı Turnuva Düzenleme Komitesine ya da Tahkim Kuruluna itiraz edilemeyecektir.

12.) Bir takım 1 kaleci, 6 oyuncu ile oyuna başlar. Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir, oynanacak topun seçimini hakem yapar. Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci, 4 oyuncu ile oyuna başlayabilir, daha azı halinde, maça hiç gelmemesinde veya geç gelmesinde hükmen yenik sayılır. Maçlar 25 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır devre arasında dinlenme 5 dakikadır. Maç saatinden itibaren 5 dakika içerisinde sahaya çıkmayan takım 3- 0 hükmen yenik sayılacaktır.

13.) Maç esnasında bir devrede en fazla 3 değişiklik hakkı vardır. İkinci devre sahaya çıkan takım yeni başlamış gibi değerlendirilir ve yine 3 oyuncu değiştirme hakkına sahiptir. Çıkan oyuncu aynı devrede yeniden maça girebilir. Oyun içinde hakeme haber vermek kaydıyla oyuncu kaleye, kaleci oyuna, formalarını değiştirerek geçebilir.

14.) Halı sahaların konumu gereği taç ve ofsayt yoktur. Kalecilere geri pas yasağı kuralı uygulanacaktır.

15.) Takımlar arasında puan eşitliğinde ikili averaja bakılacaktır. İkiden fazla takımın puan eşitliği halinde ise puanı eşit olan takımlar arasında genel averaja bakılacaktır.

16.) Turnuva talimatlarına aykırı olarak oyuncu oynatan takım karşı takımın kural ihlali yapıldığı düşünülen maçın bitiş saatinden başlamak üzere 24 saat içerisinde Tahkim Kuruluna başvurması gerekir. Tahkim Kurulu yapacağı inceleme sonucunda talimatlara aykırı oyuncu oynatıldığını tespit eder ise bu eylemi yapan takım söz konusu maçta 3-0 hükmen mağlup sayılacaktır.

17.) Çeyrek final, yarı final ve finalde müsabaka normal süresi berabere bittiğinde uzatma yapılmaksızın 5 er penaltı atışlarına geçilir. Penaltı atış sırası hakemin kura atışı ile tespit edilir. Penaltı atma sırası ise takım kaptanının hakeme verdiği yazılı isim sırası ile ve sahada olan oyuncular tarafından yapılır. Eşitlik halinde seri penaltılara geçilir. Seri penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder. Yedekler penaltı kullanamaz.

18.) Dereceye giren takımlara; Şampiyonluk, 2.lik ve 3.lük kupaları, dereceye giren takımın oyuncularına madalyalar, belirlenen yöneticilere final maçı sonunda yapılacak programda protokol misafirleri tarafından dereceye giren takımlara ve oyuncularına takdim edilir.

19.) Turnuva süresince turnuvanın yapıldığı halı sahaya asılacak olan her türlü afiş, pankart ve reklam içeren her türlü yazının asılması için Turnuva Düzenleme Komitesinden izin alınması gerekmektedir.

20.) Müsabakalarla ilgili Müsabaka Talimatnamesinde düzenlenmeyen her türlü itiraz maç bitimini takip eden 24 saat içerisinde Turnuva Düzenleme Komitesine yazılı olarak yapılacaktır. Turnuva Düzenleme Komitesi bu konudaki kararını en geç bir gün içerisinde verir. Karar taraflara talep etmeleri halinde yazılı olarak iletilir.

Tüm takımlara başarılar dileriz.

TAHKİM KURULU

Av. Ahmet ATICI

Av. Ercan ÖZDEMİR

Av. Zafer GÖNENÇ

Av. Alpaslan ORUÇ

Av. Kamil DOĞAN

TURNUVA KURULU

Av. Emin EREN

Av. Hasan Ozan ORPAK

Av.Hilmicem TUTULMAZ

Av.Bulut ÖZYER

Av.Candan YAMANOL

Av.Ferhan ALTUN

Stj.Av.Galip Tuncer OLAM

Stj.Av. Abdullah AYDINOĞLU

Stj.Av.Uğur ÖZKAN

 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

16.04.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.