Tarih: 22.04.2016| Okunma Sayısı: 2296

Bugün, halkın kendi kendini yönetmeye başladığı, babadan oğula geçen saltanatlık döneminin kaldırıldığı, yeni yönetim şeklimizin tüm Dünya ülkelerine duyurulduğu, ulus egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Ulu Önder Atatürk' ün çocuklarımıza Bayram olarak hediye ettiği, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' mızın 96. yılını kutluyoruz.

23 Nisan 1920, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'mızın sadece cephede kazanılmayacağını anladığı tarihtir. Bu tarihte, bağımsızlık mücadelemiz milletin hür iradesiyle hayata geçmiş, yeni bir Türk devleti olarak temellerimiz atılmış ve dünya barışı için önemli bir katkı sağlanmıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bizlere bıraktığı bu kıymetli mirası, yine onun mücadele azmi, cesaretiyle ilke ve inkılaplarına  sahip çıkarak, ülkemizin geleceği için aynı kararlılıkla  ilelebet koruyacak olmanın onurlu sorumluluğuyla onun yolunda yürümeye devam ediyoruz, edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli egemenliğimiz için yaşamlarını yitirmiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Çocuk istismarlarının yaşanmadığı, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin, ergen hamilelerin olmadığı, çocukların sokaklarda güvenle dolaştığı, çocuk cezaevlerinin hiç olmadığı demokratik bir ülke özlemiyle; ulusal birlik ve bütünlüğümüzü, en kutsal emanetimiz laik Cumhuriyetimizi her türlü iç ve dış saldırılara karşı canları pahasına koruyup, gelecek nesillere taşıyacak tüm çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 23.04.2016

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına