DENİZLİ

OcakŞubatMart
TBMM'de Kabul Edilen Yasa Tasarıları-Tebligat Kanunu ve ve Bazı Kanunlarda Değişiklik
Tarih: 10.03.2011 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1990 | | |

Ticaret Kanunu Tasarısı, Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı, Borçlar Kanunu Tasarısı ve Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

Ticaret Kanunu Tasarısı

Borçlar Kanunu Tasarısı

Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı

Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı

6099 sayılı “Tebligat Kanunu Ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 19.01.2011 günlü 27820 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Yayımlanan 6099 sayılı Kanunun 4. Maddesi, 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 11 inci maddesinde değişiklik yaparak, maddeye ikinci fıkra olarak aşağıdaki ibare eklenmiştir:

Avukat tarafından takip edilen işlerde, avukatın bürosunda yapılacak tebligatlar, resmi çalışma gün ve saatleri içinde yapılır.”

Yayımlanan Kanun’un, Tebligat Kanunu ile ilgili bölümleri, Tebligat Kanunu kapsamındaki barolarımız ile diğer kurum ve kuruluşlar, elektronik tebligat, adres kayıt sistemine göre yapılacak tebligat, tüzel kişilere yapılacak tebligat, kalemde yapılacak tebligat ve diğer hükümleri içermekte, değişiklik yapılan diğer bazı kanunlar ise 2918 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu” ve 3402 sayılı “Kadastro Kanunu”dur. Bu kanunların maddelerinde yapılan değişikliklerde, mahkemelerin görev ve yetkileri ile açılan davalarda vekalet ücreti ve yargılama giderlerine ilişkin hükümler bulunmaktadır.

6099 sayılı Kanun’un 18 inci maddesinde ise yapılan değişikliklerin yürürlük tarihleri düzenlenmiştir.

Kanun metni için tıklayınız.

6099 sayılı Tebligat Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun İle Getirilen Değişiklikler ve Yürürlük Tarihleri

Belgeye ulaşmak için tıklayınız (PDF)

22.02.2018 Perşembe