TBB DUYURU NO 2011/22
Tarih: 10.03.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 2154

DUYURU NO:2011/22: 6111 No’lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 25.02.2011 tarihinde 27857 (mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

6111 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 17. Maddesinin 11. Fıkrası (a) bendi gereğince; “ staj kredisi borçlarının asıllarının tamamını; bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen aydan başlamak üzere altı ay içinde ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların, alacak asıllarının bu Kanunun yayımlandığı tarihten önce kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir. Baro keseneğinin ve staj kredisi borcunun ödenmemesine bağlı olarak yürütülen levhadan ve sicilden silme işlemleri ile yasal takip işlemleri bu Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen aydan itibaren altı ay süreyle durdurulur” hükmü gereğince; Türkiye Barolar Birliğine staj kredisi borcu bulunan, Baronuz aracılığı ile staj kredisi almış, Baronuz levhasında kayıtlı Avukatlara ” 25.02.2011 tarihinden itibaren 6 aylık süre içerisinde kredi borcu aslının tamamını, ödememiş olanların borç aslının tamamını, kredi borcu aslını kısmen ödememiş olanların ödenmemiş kredi borcunun bakiye aslını ödemeleri halinde yasanın bu hükmünden faydalanacakları hususun Baronuza ait ilan yapılabilecek mahallerde ve mevcut ise; Baronuz Web sayfasında meslektaşlarımıza duyurulmasını,

Staj kredileri ana para borç asıllarına ait kapatma bakiyeleri hakkında Ulusal Baro Ağı Projesi (UBAP) üzerinden ve Türkiye Barolar Birliği Mali İşler Birimi’nden bilgi alınabileceğini,

Bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarımla.