BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 14.10.2015| Okunma Sayısı: 2617

BASIN AÇIKLAMASI

 

Ankara’da meydana gelen vahşi terör saldırısında  97 yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve birçok yurttaşımız da yaralanmıştır.

Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Milletimize başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Alçakça gerçekleştirilen bu terör eyleminin hiçbir gerekçesi olamaz. Savaşı ve Terörü lanetleyip, barışı savunan yurttaşlarımızı hedef alan ve katliama dönüşen bu saldırıyı planlayanların ve gerçekleştirenlerin "insan" olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. 

Son dönemde uygulanan hesapsız ve hayalperest dış politika sonucunda ,terör örgütleri ülkemizde rahatça ve fütursuzca eylemler yapabilme cesaretini göstermektedirler.

Bunun sonucu olarak da ülkemiz bedelini halkımızın canıyla ödediği sahipsiz ve kanlı bir arenaya dönüştürülmek istenmektedir.Her gün gelen şehit haberleri içimizi sızlatırken son yaşanan vahşi terör saldırısı hepimizi derinden yaralamıştır.

Bu durumun oluşmasında bilinçli ve ya bilinçsizce uygulanan dış politikalarının katkısı şüphesizdir.

Menfur terör saldırısı ;ülkemizin kurulduğu tarihten bu yana yaşamış olduğu en büyük terör saldırısı olmasına rağmen,maalesef bu saldırının engellenmesinden sorumlu olanlar ,beceriksizliklerini ve ihmallerini kabul etmedikleri gibi,istifa sözünü duyduklarında  gülümseyebilmektedirler.    

Ülkemizi çatışmaya ortamına sürüklemek isteyenler,yurttaşlarımızın kardeşlik ve

birlikte  yaşama inançları karşısında pes edecek ve bunu başaramayacaklardır. Terörden ve kandan beslenenler şunu unutmasınlar ki; Türk Ulusunun birliktelik iradesi rüştünü çoktan ısbat etmiştir.

Her türlü etnik, dinsel, mezhepsel unsurların dışında tanımlanan Milletimizin gücü,

birlikteliğimizdedir. “Millet” olmaktan vazgeçerek değil, her türlü siyasi kaygı ve beklentiden arınarak birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz.

Denizli Barosu olarak bu menfur saldırıdaki  güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntılarıyla araştırılmasını ve aydınlatılmasını, sorumlularının derhal hesap vermelerini ve “sorumsuz sorumluların” çağdaş demokratik ülkelerde olduğu gibi derhal istifasını talep ediyoruz.

         Bu memleketin gerçek sahibi bizleriz;terör terördür.Teröriste terörist başka izah aranmasın.Terörü ve teröristi bir kez daha lanetliyoruz.

 

Denizli Barosu olarak bu olayın takipçisi olacağımızı ,hukuksal zeminde bu konuda her türlü mücadeleye katkı koyacağımızı, bunu başarmak için üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi, hiç kimseden çekinmeden yapmaya kararlı olduğumuzu kamuoyuna  saygıyla bildiririz.

 

 

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN!

 
Avukat Müjdat İLHAN
Denizli Barosu Başkanı
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.