BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 8.09.2015| Okunma Sayısı: 2126

 

BASIN AÇIKLAMASI

Yüreğimiz yanıyor…Derin üzüntü içindeyiz. Son zamanlarda yaşadığımız kaçıncı terör saldırısı, kaçıncı şehit, kaçıncı yaralı, kaçıncı kayıp… Canımız acıyor…

 

Dün yine hepimizi yasa boğan bir haberle sarsıldık. Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinin ulaşıma açılması amacıyla yola çıkan askeri konvoya hepimizin bildiği gibi, mayınlı hain bir saldırı düzenlendi. Ve bugün, Iğdır Dilucu sınır kapısında görev yapan polislerimizi götüren servis minibüsü hedef alınarak,  tahrip gücü yüksek  patlayıcıların kullanıldığı bir patlama gerçekleşti. Ülkemizin her köşesinde meydana gelen terör saldırılarını lanetliyoruz. Şehit düşen mehmetçiklerimize, polislerimize, yurttaşlarımıza Allah'tan sonsuz rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

GÜN, TEK BİR VÜCUT OLMA GÜNÜDÜR.    

 

GÜN, DİL, DİN, IRK AYRIMI GÖZETMEKSİZİN KUCAKLAŞMA GÜNÜDÜR.

 

GÜN, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GELECEK NESİLLERE ULAŞMA GÜNÜDÜR.

 

Kin ve nefret söylemleri ile ülkemizi kaosa sokanların gücü, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve milletimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'mizi yıkmaya, Türk milletimizin birliğini bozmaya yetmeyecektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına, özgürlüğüne karşı yapılan tüm saldırılarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış ve kardeşlik içinde asırlardır birlikte yaşayan ulusumuzun huzurunu hiç kimse bozamaz, bozamayacaktır. Milletimizin omuz omuza, canı ve kanı pahasına, ne olursa olsun diyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletimizi korumak, kollamak, birlik ve beraberliği sağlamak bizim görevimizdir ve bu görev bizim için herşeyin üstündedir.

 

Diğer taraftan, bölücü ve hain terör örgütünün devlete ve insanımıza karşı  bu kadar eylem yapmayı sağlayacak boyutta nasıl silahlandığının, yollara nasıl ve ne zaman mayın döşendiğinin, ülkemizin bir kısmında egemenliğin terör örgütüne  devredildiği algısı yaratacak şekilde otorite boşluğunun ne şekilde oluştuğunun yetkili mercilerce açıklanmasını bekliyoruz.

 

Denizli Barosu olarak bizler bir kez daha yineliyoruz; hukukun üstünlüğü ile her türlü şiddetin karşısındayız. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedefleyen her türlü siyasete, saldırılara, teröre karşı,  barış, kardeşlik içinde bir arada yaşamak için mücadele ederek milletimizin savunucusu olarak yer alacağımızı, yetkili mercilerden konuyla ilgili cevap beklediğimizi tüm kamuoyu ile saygıyla paylaşırız. 

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına

Avukat Müjdat İLHAN

Denizli Baro Başkanı

 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.