GELENEKSEL GEZİ
Tarih: 20.04.2015| Okunma Sayısı: 4320

 

                                                 23/26 Nisan Karadeniz Turu Programı

 

1.Gün: 23.04.2015 PERŞEMBE Kızılay Otoparkı  önünde saat  13:30’da Antalya'ya doğru hareket ediyoruz. Sunexpress havayollarının 7618 sefer sayılı 19:25' de kalkan Antalya Trabzon uçağı ile 21:05’te Trabzon havalimanına ulaşıyoruz. Burada bizi bekleyen rehberlerimiz ve araçlarımızla buluştuktan sonra yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından otele varışın ardından akşam yemeği ve konaklama otelimizde. ( Rize Dedeman)

2.Gün : 24.04.2015 CUMA Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısını takiben otelimizden ayrılıyor ve Kaçkar dağları milli parkına doğru yola koyuluyoruz. Yılın yaklaşık 300 günü yağış alan, endemik bitki türleri açısından ve ekosistem işleyişi bakımından dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olan bölgede, Fırtına vadisi, Çamlıhemşinden geçerek ayder yaylasına ulaşıyoruz. Yaylada vereceğimiz yaklaşık 1 saatlik serbest zaman doğrultusunda  yöre halkı ile sohbet imkanı buluyor ve yaylayı dolaşıyoruz. Buluşmamızı takiben otobüslerimiz ile hareket ederek tekrar Çamlıhemşin’e dönüyor ve burada bizi bekleyen minibüslerimiz ile Komnenos Krallığının bizlere mirası olan Zil Kale ( kale-i Zir) gezisi için hareket ediyoruz. Sevdaluk dizisinin çekildiği Şenyuva Mahallesini, geleneksel Karadeniz konut mimarisini  ve 17.yy’da inşa edilen Şenyuva köprüsünü görerek Zil Kaleye ulaşıyor ve kale gezimizi gerçekleştiriyoruz. Kale gezisinin ardından Fırtına deresinin hemen kenarındaki restaurantımıza geçiyor ve öğle yemeğimizi alıyoruz. ( Kırmızı benekli alabalık, muhlama, laz böreği ).  Öğle yemeğinin ardından tulum eşliğinde Horon oynayarak Fındıklı, Arhavi, Hopa üzerinden sarp sınır kapısına ulaşıyoruz. Sınır geçişimizi takiben Adjara özerk bölgesinin başkenti olan Batuma ulaşıyoruz. Sarp sınır kapısından 20 km mesafede bulunan Batum kent merkezine geçerken Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde kullanılmış olan Gönye (Gonio) kalesini panoramik olarak görerek şehir merkezine ulaşıyoruz. Şehir merkezinde, Drama tiyatrosu binası, İllia Chavcavadze heykeli, Poseidon heykeli, Medea heykeli ve Avrupa meydanı gibi yerleri göreceğimiz gezimize başlıyoruz. Batumdaki gezimizi takiben otelimize yerleşiyoruz.( Intourist Palace Batum ). Dileyen misafirlerimiz ile birlikte extra akşam yemeği programımızı gerçekleştiriyoruz. Yemek sonrasında dileyen misafirlerimiz Batumun gece hayatının tadını çıkarabilirler. Batuma geçişimizde sınır kapısında ortaya çıkabilecek gecikme durumuna bağlı olarak Batum gezisi 3.gün sabahına bırakılabilinir.

3.Gün: 25.04.2015 CUMARTESİ Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Batumdan hareketle tekrar Sarp sınır kapısından yurda dönüş yapıyoruz. Sarp sınır kapısından hareketle Rize üzerinden yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Uzungöle ulaşıyoruz. Öğle yemeği ve uzungölün gezilmesi için vereceğimiz serbest zamanın ardından bizi bekleyen minibüslerimiz ile hareket ederek, 2400m yükseklikte bulunan Karester yaylası için hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saatlik minibüs yolculuğunun ardından yaylaya ulaşıyor ve geleneksel yayla hayatını yerinde inceleme şansı buluyoruz. Yayla gezimizin ardından tekrar uzungöle dönüyoruz ve göl kenarında bulunan otelimize yerleşiyoruz. ( Uzungöl Sezgin Otel). Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4.Gün : 26.04.2015 PAZAR Sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından güne başlıyoruz. 4.yy iki keşiş tarafından kurulmuş olan Sümela manastırını gezmek için Altındere milli parkını gezmek üzere hareket ediyoruz. Milli park alanında bizi bekleyen minibüslerimize binerek yaklaşık 10 dk yolculuk ile manastır için yürüyüşe başlayacağımız noktaya ulaşıyoruz. Manastıra varışımızı takiben Aquaduct (su kemerleri), Ayazma, Kaya kilisesi, Kütüphaneler ve Keşiş odaları gibi bölümleri geziyor fresk süslemeler ile ilgili bilgileri rehberimizin detaylı  anlatımları ile dinliyoruz. Manastır gezimizi takiben  Altındere milli parkında öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğimizi takiben Trabzon şehir merkezinde Ayasofya müzesi, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon ziyaretlerinde kullanmış olduğu Atatürk köşkü ve Trabzonun en köklü el sanatı olan Kazaziye,Telkari ve hasır gibi işlerin yapıldığı Gümüş atölyesi ve hediyelik eşya alışverişini takiben Akçaabat köftesi ile akşam yemeğimizi alarak havalimanına geçiyor ve Sunexpress Havayollarının 7619 sefer sayılı 21:35 Trabzon/Antalya uçağı ile dönüş uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz.  Sonrasında Antalya'dan Denizli’ye yola çıkıyoruz. Doğu Karadeniz bölgesiyle ilgili edindiğimiz bilgiler, keyifli hatırlar ve Rüya gibi bir hafta sonu ardından turumuzu tamamlıyoruz.

Ücrete dahil olan hizmetler

*Uçak Biletleri

23 NİSAN 2015 PERŞEMBE SUN EXPRESS 19:25 ANTALYA- TRABZON GİDİŞ

26 NİSAN 2015 PAZAR SUN EXPRESS 21:35  TRABZON-ANTALYA DÖNÜŞ

*Programda belirtilen tüm çevre gezileri

* Minibüs ulaşım ücretleri

*Kültür ve turizm bakanlığından kokartlı rehberlik hizmetleri

Ücrete dahil olmayan hizmetler

*Öğle yemekleri

*Otellerde alınan içecekler ve minibar kullanımları

*Yurtdışı çıkış pulu

*Batum akşam yemeği

 

NOT: Otellerde single (tek kişi) olarak konaklayacak misafirlerimiz için gezi ücretimiz 1.400,00.-TL dir. 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

24.04.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.