Ege ve Marmara Bölge Baroları Basın Açıklaması
Tarih: 20.01.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 2376

18.Ocak.2013 sabahı Dernek binaları ve Avukatların evlerine yapılan baskınlarda kapılar kırılmış, Kanunun Açık hükmüne rağmen Baro temsilcileri gelmeden arama işlemine başlanmıştır. Bizler Ege ve Marmara Baroları olarak savunma mesleğine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, savunmayı savunmak için kararlılığımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
 

18.Ocak.2013 sabahı TMK 10.Md.ile özel görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İstanbul ve Ankara'da Çağdaş Hukukçular Derneği Şube Binaları ve    ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Av. Oya Aslan, İstanbul Şube Başkanı Av. Taylan Tanay ve İstanbul Şubesi yöneticileri Av. Güçlü Sevimli, Av. Güray Dağ, Av. Gülvin Aydın ile önceki Şube Başkanlarından Av. Serhan Arıkanoğlu ve Efkan Bolaç, Ankara Şube yöneticisi Av. Betül Vangölü Kozağaçlı ve ile ÇHD üyeleri Av. Özgür Yılmaz, Av. Ebru Timtik, Av. Barkın Timtik, Av. Naciye Demir, Av. Günay Dağ ve Av. Şükriye Erden'in ev ve bürolarında sabah 04.00'ten itibaren arama ve gözaltı işlemleri başlamıştır.

 

Dernek binaları ve Avukatların evlerine yapılan baskınlarda kapılar kırılmış, Kanunun Açık hükmüne rağmen Baro temsilcileri gelmeden arama işlemine başlanmıştır.

 

Bu arada bazı basın yayın organlarına meslektaşlarımız terör örgütü üyesi olarak lanse edilmiş ve bu yönlü yayınlar yapılmıştır.

 

Çağdaş Hukukçular Derneği 1974 yılında kurulan ve  " Hukukun, insanlığın binlerce yıllık tarihsel kazanımlar ışığında geliştirilmesi, insanın özgürleşmesi ve demokratiklik temeline dayalı, toplum bilinci ile güvence altına alınmış bir hukuk sisteminin kurulması, başta yaşam hakkı olmak üzere temel haklara ve insanlık onuruna yönelik her türlü saldırının önlenmesi için çalışma yapmak" amacıyla kurulmuş bir hukukçu örgütüdür.

 

Haklarında arama, yakalama işlemi yapılan meslektaşlarımız ise bu amaçla etkin çalışma yapmaları ile bilinen ve toplumsal davalarda savunma görevini üstlenmiş, bu özellikleri ile hukukçu çevrelerin yakından tanıdığı kişilerdir.

 

Bu operasyon, öncesinde yaşanan olay ve gelişmeler göstermektedir ki, meslektaşlarımızın yukarıda belirttiğimiz özellik ve faaliyetlerinin siyasi iktidarda yarattığı rahatsızlığın ürünüdür.

 

Son dönemde mesleki faaliyetini ifa edişi sebebiyle çok sayıda meslektaşımız olağanüstü soruşturma ve kovuşturmanın hedefi haline gelmiştir.

 

Nitekim bu olay savunma mesleğine saldırı ve tahammülsüzlüğün zirveye çıktığı noktadır.

Bizler Ege ve Marmara Baroları olarak savunma mesleğine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, savunmayı savunmak için kararlılığımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

 

Saygılarımızla

 

 

İzmir Barosu Başkanı         

Av.Sema PEKDAŞ

 

Aydın Barosu Başkanı

Av.Sümer Germen

 

Balıkesir Barosu Başkanı

Av.Yaşar MEYVACI

 

Bursa Barosu Başkanı

Av.Ekrem DEMİRÖZ

 

Çanakkale Barosu Başkanı

Av.Bülent ŞARLAN 

 

Denizli Barosu Başkanı

Av.Müjdat İLHAN

 

İstanbul Barosu Başkanı

Av.Doç.Dr.Ümit KOCASAKAL

 

Kocaeli Barosu Başkanı

Av.Tamer SOLAKOĞLU

 

Muğla Barosu Başkanı

Av.Mustafa İlker GÜRKAN

 

Yalova Barosu Başkanı

Av. Cevdet BEKLER

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. ADNAN DEMİRDÖĞER
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.