Tarih: 18.03.2021| Okunma Sayısı: 684

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ

Çanakkale Zaferi’nin yazıldığı 18 Mart 1915 tarihi, inanç, azim ve yiğitlikle dolu bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, askeri ve siyasi başarıdan çok ötedir. Sadece ulusumuzun tarihini değil dünya tarihini de değiştirmiştir. Kadınının, erkeğinin, yaşlısının, gencinin hep birlikte canını feda etmekten çekinmeden tüm varını yoğunu ortaya koyup, elde ettiği bu zafer bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. "  emri ile kazanılan, umutların tükendiği, güçlerin bittiği, dermanların kalmadığı bir anda ulusumuz, “Çanakkale Geçilmez” diyerek Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşmasının eşsiz destanını yazmıştır. Ülke topraklarını korumak için olağanüstü bir mücadelenin sonucu olan bu zafer, Anadolu coğrafyasını sonsuza dek Türk vatanı kılmıştır.

18 Mart, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimiz için nice canlarımızı kaybederek, ne büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızın ışığıdır. O gün sahip olduğumuz bu ışık, söndürmek isteyenlere inat, güzel yarınlar için Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde hala bizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Çanakkale Zaferimizin 106. yılında  bu büyük zaferin gururuyla bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Türk ordusunun kahraman askerlerini ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle  anıyoruz.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına