29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Tarih: 29.10.2019| Okunma Sayısı: 235

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI  BASIN AÇIKLAMASI

Milli Egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı, coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet; Ulusumuzun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde büyük mücadelesinin, özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sonucudur. Türkiye‘nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir. Bizler de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak, yüceltecek ve yüzyıllar boyu bu gururla kutlamaya devam edeceğiz.

19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk‘ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun  olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk Milletinin karanlıktan aydınlığa çıktığı, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı milli egemenlik ve bağımsızlığımızın temeli olan bu değerimizi korumak hepimizin görevidir.

Türk Milletinin kanı ve canı pahasına kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, sosyal, demokratik bir hukuk devleti olarak geliştirmeyi ve büyütmeyi aynı kararlılıkla da sürdüreceğiz.

Çağdaş uygarlık hedefimize yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini oluşturan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı canı gönülden kutluyoruz.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına