Tarih: 27.08.2019| Okunma Sayısı: 141

Meslektaşımız Av. Ahmed Buğra ÇELİK’e yönelik, Antalya ilinde24/08/2019 tarihinde kolluk personeli sıfatı taşıyan kişilerce gerçekleştirilen işkence sebebiyle mesleğimiz yine ağır bir saldırıya uğramıştır. Kolluk personeli sıfatı taşıyan ve hukuku çiğnemeyi maharet sayan, kabiliyet ve kapasite noksanlığını şiddet eğilimi göstererek kapattığını düşünen, devletin emanet ettiği silaha güvenerek kişisel egolarını tatmin eden bu şahıslar, yalnızca mesleğimize ya da meslektaşlarımıza değil, tüm vatandaşlara karşı tehdit unsuru olarak değerlendirilmelidir. Genelleme yapmamakla birlikte, suçla mücadele etmesini beklediğimiz personelin, suç işlemekten, suçla mücadeleye vakit bulamaması ve gün geçtikçe şiddet eğilimi gösteren personel sayısının artması tüm vatandaşlarımızın anayasal hak ve özgürlüklerini tehdit etmektedir.

Keza yakın geçmişte İstanbul Barosuna kayıtlı olarak mesleğini ifa eden Avukat Sertuğ Sürenoğlu’na yönelik Cumhurbaşkanlığı korumalarınca gerçekleştirilen işkence ve saldırı eylemlerine idari makamlarca soruşturma izni verilmemesi, gerek meslektaşımız Avukat Ahmet Buğra Çelik’e gerekse savunma makamı adına hak arama refleksi gösteren tüm meslektaşlarımızın karşılaşabileceği saldırıları tetiklemiştir.

Mezkur olayda fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, hürriyeti tahdit edilen sayın meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir,avukatlara şiddetin sistematik bir biçimde tekerrür ettiği bu dönemde, ilgili kolluk personeli hakkında yürütülecek adli tahkikata müdahil olacağımızı kamuoyuna bildiririz.27.08.2019

Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezi

<<<Ocak 2020><<