Tarih: 23.11.2018| Okunma Sayısı: 813

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Ülkelerin iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip olmaları eğitime verdikleri öneme bağlıdır.  Milletlerin varlığını sürdürmesi, kalkınması için eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmektir. Çünkü  büyük bir özveriyle, sabırla, titizlikle çalışan öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlerimizin teminatı, kültürümüzü yarınlarımız olan gençlere aktaran kişilerdir.

24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Millet Mektepleri Başöğretmenliği' unvanın verildiği tarihtir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek ulusların medeniyet yolundaki en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret belirtmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Zaferi' nin yetenekli komutanı olduğu kadar aynı zamanda  iyi bir önder, bir devrimci, bir öğretmendir.

Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme kararlılığını sürdüren, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, özverili tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına