Tarih: 6.10.2018| Okunma Sayısı: 1069

Silivri’de 04.10.2018 tarihinde görülmekte olan Silivri Sulh Ceza Mahkemesi' ndeki davada, meslektaşımız Av. Ömer Kavili savunma görevini yaparken, Mahkeme Hakimi ile yaptığı tartışma sonrasında güvenlik güçleri ile duruşmadan çıkarılmıştır. Bir gün sonra 05.10.2018 tarihinde ise aynı hakimin şikâyeti üzerine, Silivri’de gözaltına alınmış ve yapılan sorgulama neticesinde de tutuklanmıştır. "Savunmanın sulandırılması ve yargının itibarsızlaştırması"  ibareleri tutuklama kararının gerekçesi olarak sunulmuştur. Böyle bir gerekçe haksız, savunmayı susturmaya ve sindirmeye yönelik hukuksuz bir gerekçedir. Meslektaşımızın vahim bir kararla tutuklanması ile sonuçlanan hukuk garabeti itiraz sonrası ortadan kalkmış ve meslektaşımız sabah saatlerinde serbest kalmıştır. Meslektaşımıza ve mesleğimize karşı yapılan  bu hukuksuzluğun takipçisi olacağımızı tüm meslektaşlarımıza ve kamu oyuna saygı ile duyururuz.

DENİZLİ BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Nisan 2024><<