Tarih: 21.09.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 4395

Son günlerde artan terör olaylarını büyük bir üzüntü içinde takip etmekteyiz.Ankara’nın merkezinde meydana gelen patlama , Siirt, Van,Diyarbakır  ve  Bitlis'te meydana gelen saldırılar sonucu bir gün içinde bir polisimiz,bir askerimiz  ve sekiz  yurttaşımız  teröre kurban verildi.

Yüzyıllardır  aynı topraklarda birlikte yaşayan ulusumuzun bu tür terör saldırıları sonrasında birlik beraberliğinin bozulmayacağını tekrarlamak istiyoruz.

Ancak bu iyi niyetli temennimizin gerçekleşmesi için de yetkililerin gereğini yapması zorunluluğuna inanıyoruz.Ulusal güvenliğimizin temini için bütün kurumların layıkı ile yasalardan aldıkları yetkilerini kullanmalarını istiyoruz.Bölgesel güç olduğumuzu her fırsatta hatırlatan bir ülke olarak iç güvenliğimizin de gerektiği gibi sağlanmasını istemenin de bir yurttaş olarak hepimizin hakkı olduğunu düşünüyoruz.

Hukukun üstünlüğüne inanan bizler en temel insan hakkı olan yaşam hakkının hain saldırılarla sonlandırılmasını nefretle kınıyoruz. Saldırı ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve barış içinde yaşama amacımızı hiçbir şekilde sekteye uğratmayacaktır.

Bu menfur saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Şehitlerimize Allahtan sonsuz rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, gazilerimize ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.22.09.2011

Denizli Barosu Yönetim Kurulu Adına

Baro Başkanı